De tafel gezellig dekken: 7 praktische tips!
22 november 2017 

De tafel gezellig dekken: 7 praktische tips!

Tafelkleed

Een tafel kun je gezellig maken door het gebruik van een mooi tafelkleed of tafelloper. Je kunt daarmee gelijk al een bepaalde sfeer neerzetten, afhankelijk van de kleur en materialen die je kiest. Neem dit tafelkleed als uitgangspunt voor de kleuren en decoratie van de rest van de tafel.

Bestek

Sommige mensen hebben een speciale bestekset voor bijzondere gelegenheden. Deze moet je natuurlijk voor zo’n speciaal diner direct tevoorschijn toveren. Dat geeft net dat extraatje. Heb je geen apart bestekset, dan gebruik je gewoon jouw gebruikelijke bestek, ook prima natuurlijk.

Servies

Met een mooi compleet servies kun je je tafel in n keer een feestelijke uitstraling geven. Zeker als het servies op elkaar afgestemd is of uit meerdere delen bestaat; zoals een groot bord, met daarop een klein bord en bijvoorbeeld een soepkom.. natuurlijk geheel afhankelijk van je menu.

servet-tafelServetten

Mooie servetten kunnen zijn ook een must voor een bijzonder diner. Je kunt deze zowel op het bord als ernaast leggen. Kies bij voorkeur stoffen servetten (in plaats van papieren servetten) bij een speciale gelegenheid, dat heeft net wat meer allure. Je kunt de servetten in een mooie servetring presenteren of in een leuke vorm vouwen zoals dit servet in hartje.

Centerpiece

Een centerpiece is eigenlijk mooie decoratie die je in het midden van je tafel kunt zetten. Hiermee kun je zo groots uitpakken als je zelf wilt, afhankelijk van jouw smaak en de tafelgrootte. Mooie bloemen, een grote kandelaar of een gedecoreerde glazen plateau zijn hiervoor zeer geschikt. Maar ook de gerechten in grote schalen kunnen goed dienen als een centerpiece. Je kunt een aantal schalen desgewenst op een verhoging zetten, zodat er wat speelsheid ontstaat op de tafel.

Naamkaartjes

Je kunt ervoor kiezen om naamkaartjes bij de borden neer te zetten, dat geeft het gelijke een bijzondere en speciale sfeer. Wil je niet met een placering werken, dan kun je ook kleine menukaartjes printen en op de borden leggen.

Kaarsen

Als laatste maak je je tafel helemaal compleet en gezellig met kaarsen. Een kandelaar met dinerkaarsen, rustieke kaarsen, waxinelichthouders of een mooie olielamp; je kunt alle kanten op. Onze voorkeur gaat uit naar veel kaarsen, zeker tijdens de koude en donkere dagen. Een echte final touch op elke dinertafel!

Hoe maak jij jouw tafel gezellig? Laat het ons in een reactie hieronder weten!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?