De donkere kanten van de mascara
12 oktober 2014 

De donkere kanten van de mascara

Mascara is decennia lang n van de meest gebruikte make-up producten onder vrouwen. Een mascara geeft je een open blik, is snel op te brengen en blijft zitten zonder dat je hem om het half uur bij hoeft te werken. Een perfect product voor de meeste vrouwen, maar er zitten ook nadelen aan. Uit onderzoek van The Daily Mail is naar voren gekomen dat een mascara een grote ravage kan aanrichten aan je ogen. De bacterin die elk potje mascara met zich meedraagt kan voor veel irritatie zorgen, vooral als hij over de datum is. Het feit dat de meeste vrouwen hun make-up deels of niet afhalen draagt daar ook aan bij.

Een mascara gaat ongeveer vier maanden mee, vertelt een oogchirurg aan The Daily Mail. Hoewel dat niet vrij lang is en de houder waarschijnlijk nog voor de helft vol zit is het toch verstandig om hem weg te gooien. Sommige vrouwen bewaren hun mascara tien jaar en strijken nog steeds met hetzelfde borsteltjes langs hun wimpers. Hoe longing of flash lashes effect het dan ook mag zijn het wordt toch echt tijd om afscheid te nemen.

Mocht je echt geen afscheid kunnen nemen van die oude vertrouwen mascara, dan is het een tip om hem op een koelen en droge plek te houden. (Dit geldt overigens voor de meeste make-up. Nagellak kun je het beste in de koelkast bewaren!) Dit zorgt er namelijk voor dat je de bacterie ontwikkeling tegengaat, maar ook hiervoor geld: Niet langer dan een paar maanden.

Om te voorkomen dat je een niet volledig opgemaakte mascara weg moet gooien is het verstandig om monstertjes te kopen, van die kleine mascaras die je mee kunt nemen op vakantie. Je zult zien dat je ogen er profijt van hebben!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?