De beste verzorging voor je lichaam tijdens de herfst
26 oktober 2017 

De beste verzorging voor je lichaam tijdens de herfst

Huid

Als het kouder buiten wordt, wordt je huid droger. Dit komt omdat er minder vocht in de lucht aanwezig is. Je huid moet je dus zelf vochtiger gaan houden. Dit kan door middel van een goede dagcrme en die zou je in de herfst bijvoorbeeld kunnen aanvullen met een goede nachtcrme. Ook zal af en toe het gebruik van lippenbalsem of vaseline prettig zijn, omdat je lippen droger worden. Daarnaast zou je na het douchen je lichaam in kunnen smeren met een goede bodylotion, zo blijft je huid soepel aanvoelen.

Licht

De dagen worden korter en dus is het snel donker. Daardoor leef je minder in het licht. Dit kan ervoor zorgen dat je niet helemaal in je hum bent. Dus ga overdag een keer extra naar buiten, bijvoorbeeld een rondje wandelen tijdens de lunch. Helemaal als het zonnetje schijnt, pik je licht en vitamine D mee.

Voeding

Omdat het kouder buiten wordt, moet je jezelf ook beschermen tegen het oplopen van een griepje en dus is het belangrijk dat je gezond eet. Zorg ervoor dat je voldoende vitamines binnen krijgt, net iets meer als in de zomer, want dan is je weerstand over het algemeen beter. Ook kun je water gaan vervangen voor thee, want waarschijnlijk heb je meer behoefte aan warme dranken en zo blijf je toch je lichaam hydrateren.

Slapen

Naast gezond eten, is het belangrijk dat je voldoende slaapt, zodat je weerstand goed blijft en je de herfst letterlijk aan kan! En aangezien het eerder donker wordt, zou het niet lastig moeten zijn om wat eerder je bed in te gaan. Bijvoorbeeld met een van deze spannende leesboeken.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?