Creatieve ideeën om te maken van kurk!
16 augustus 2019 

Creatieve ideeën om te maken van kurk!

In de jaren 70 en 80 werd kurk al veel toegepast in huis. Vooral als materiaal op de vloer, muur of in de vorm van bijvoorbeeld onderzetters of een prikbord in een houten lijst. Tegenwoordig zie je het op allerlei manieren terug in het interieur. Leuk toch!? En ook nog eens duurzaam, want is het een natuurlijk materiaal, gemaakt van de schors van de kurkeik.

DIY

Pinterest staat vol met leuke do it yourself ‘kurk’ ideen. Zo kan je bijvoorbeeld rol kurk kopen die je op de muur kan plakken en zo zelf een prikbord kan creren. Ook kan je het in leuke vormen knippen of snijden en los op de muur bevestigen. Uiteraard kan je ook zelf onderzetters maken, ingraveren of van de kurk uit je fles wijn een originele knop voor een lade maken.

En wist je dat kruk een isolerende werking heeft? Dus voor een ruimte waar je wel wat extra isolatie kan gebruiken kan kurk niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens heel praktisch! Bijvoorbeeld een zolderkamer, een garage/loods of bijvoorbeeld als bekleding in een caravan of camper.

Meubels

Ikea heeftenkele jaren geleden zelfs een hele collectie uitgebracht van meubels en accessoires van kurk en nog steeds verkopen zij diverse items met kurk. Moderne en simplistische designs voor tafels, krukken, bankjes, verlichting en ook diverse accessoires. Meubels van kurk combineren goed in verschillende interieur stijlen door de natuurlijke uitstraling. Het combineren van kurk met groene planten werkt ook erg goed!

Accessoires

Vind je kurk leuk, maar hoeft het niet te opvallend? Kies dan voor accessoires van kurk. Ook die zijn er volop te vinden. Zo zie je lampen, vazen, onderzetters, klokken, bakjes, placemats en slingers.

Ben jij een liefhebber van kurk in je interieur? Of houd je het liever bij het ploppen van een flesje bubbels?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?