Bruidsmeisjes; wie ga je kiezen en wat zijn de taken?
23 mei 2017 

Bruidsmeisjes; wie ga je kiezen en wat zijn de taken?

Wie moet je kiezen als bruidsmeisje

Of je wel of geen bruidsmeisjes gaat kiezen voor jullie bruiloft, dat is geheel aan jullie. Dit is niet verplicht en ook niet per definitie gebruikelijk. Het is leuk om goede vriendinnen wat meer te betrekken bij het huwelijk, zonder dat ze direct de rol en de taken van een ceremoniemeester hebben.

Het is fijn als de vriendinnen die je hiervoor vraagt het leuk vinden om met je mee te denken over de invulling van de dag en dat je lekker met hen in de stemming kunt komen.

Dresscode bruidsmeisje

Bruidsmeisjes waren vroeger hetzelfde gekleed als de bruid zodat boze geesten niet konden zien wie van hen de bruid was. Tegenwoordig is dit niet meer zo, maar worden de jurkjes vaak nog wel in kleur afgestemd met elkaar. Uiteraard is dit niet verplicht, je ziet tegenwoordig steeds meer bruidsmeisjes die hun eigen kleding kiezen. Kijk daarbij wel een beetje naar een eventuele dresscode en de stijl van de bruid, het is natuurlijk een heel verschil of de bruid een prinsessen jurk van Pronovias of een bohemian jurk van Rembo Styling kiest.

Taken bruidsmeisjes

Een bruidsmeisje heeft een aantal taken als je het formele lijstje aanhoudt. Natuurlijk kunnen jullie samen afstemmen waar je hen wel en niet voor wilt inzetten:

  • Meedenken en evt. helpen met de bruiloftsplanning
  • Meegaan trouwjurk passen (yay!)
  • Het vrijgezellenfeestje organiseren
  • Gasten naar hun zitplaats begeleiden tijdens ceremonie en diner
  • Trouwringen aangeven
  • Cadeaus aannemen
  • Bruid ondersteunen: bruidsboeket vasthouden als de bruid hem kwijt wilt, mental talk geven, helpen met opfrissen of haar jurk omhooghouden bij het toiletteren
  • Ceremoniemeester helpen indien noodzakelijk
  • Dansen op het feest, jullie zijn de sfeermakers!

Wil jij bruidsmeisjes op jouw huwelijk?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?