Breek jij uit de perfecte bubbel?
18 december 2019 

Breek jij uit de perfecte bubbel?

Oh, goed hoor!

Als het niet goed gaat zul je dat, bij een casual ‘hoe gaat het?’ niet zo snel delen, terwijl je dat misschien wel zou willen. Want wie zit er op een heel levensverhaal te wachten als een er simpele ‘goed’ wordt verwacht. En dus reageren we massaal met “Oh, goed hoor!” Dat terwijl het juist zo fijn kan zijn om even je hart te kunnen luchten.

Social media

Ook met de groeiende sociale media wereld van tegenwoordig is het erg makkelijk om alles er goed en mooi uit te laten zien. Lachende foto’s, lekker eten en leuke activiteiten. Niemand die op je online pagina ziet dat je naast die momenten ook wel eens verdrietig, boos of alleen bent. En daarom wordt er een eenzijdig beeld van de werkelijkheid geschetst.

Eerlijkheid

Waarom laten we dat zo moeilijk zien? Het lijkt soms een vicieuze cirkel te worden waar we met zijn allen in meedraaien en maar moeilijk uitkomen. Het kan bevrijdend werken om juist wel te laten zien dat het ook wel eens minder gaat. Dit is dan ook een trend aan het worden op sociale media. Influencers geven een kijkje achter de schermen en zetten ook hun minder flatteuze foto’s op hun kanaal. Aan het eind van de dag zijn we immers allemaal gewoon maar mensen.

Misschien is het goed ons voor te nemen deze trend ook in het dagelijks leven toe te passen. Laten we meer openstaan voor de persoon achter het masker. Vraag eens verder dan een vluchtig “hoe is het?”

Wanneer vroeg iemand jou hoe het écht met je gaat?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen