Blush 101

Gezichten komen in allerlei vormen en maten. Door je make-up op een bepaalde manier aan te brengen kan je ‘spelen’ met bepaalde looks om sommige delen van je gezicht te accenturen of juist een beetje te verdoezelen. Blush kan hierbij ook een grote rol spelen. Blush geeft namelijk extra dimensie aan je make-up look en kan je creatie maken of breken. Ja ladies, read this carefully!

Waar je blush aanbrengt

Laten we beginnen met een rond gezicht. Je bent geneigd om een glimlachje te maken tijdens het aanbrengen van je blush, om vervolgens je blush te plaatsen op de appeltjes van je wangen. Met een rond gezicht wil je een gezichtsvorm creren met duidelijkere en scherpere contouren. Het is daarom beter om bij het aanbrengen van de blush de vorm van je jukbeenderen te volgen.

Als je een ovaal gezicht hebt gebruik je ook je jukbeenderen als meetpunt, maar mag de blush wel vanaf de appeltjes van je wangen aangebracht worden. Maak vervolgens in een vloeiende beweging een soort boogje (maanvorming) naar de haarlijn.

Bij een lang gezicht wil je juist de illusie creren dat je gezicht breder is dan de werkelijkheid. Breng de blush alleen aan op de appeltjes van je wangen en vervaag dit lichtjes (heel lichtjes!) richting je oren. De focus moet echt liggen op de appeltjes.

Een vierkant gezicht kan soms wat lastiger zijn om te definiren. Maar niet getreurd! Ook voor deze gezichtsvorm zijn tructjes bedacht. Om de ‘harde’ hoeken van je wangen te verzachten breng je een aanwezige blush aan op de appeltjes van je wangen, die je vervolgens uitveegt richting je slaap.

Er zijn nog veel andere manieren om meer definitie en vorm te geven aan bepaalde delen van je gezicht. Maar let’s face it, we hebben niet a la Kim Kardashian uren lang de tijd om ‘ s ochtends te stoeien en kliederen met onze make- up. Daarom deze makkelijk toepasbare tips om er toch wat moois van te maken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?