Ben jij weleens eenzaam of mis je vriendinnen? Dit kun je doen!
13 oktober 2018 

Ben jij weleens eenzaam of mis je vriendinnen? Dit kun je doen!

Hoewel eenzaamheid van alle tijden is, leven we tegenwoordig in een vrij individualistische samenleving. We zijn steeds minder verbonden met buren, lokale ondernemingen en sociale contacten. Er wordt zogezegd steeds minder gebruik gemaakt van het publieke leven. Als je bijvoorbeeld naar de sportschool gaat, dan ga je even heen en weer en maak je onderweg nauwelijks contact met anderen. We zijn vaak druk, in onze eigen wereld en met de telefoon in de weer. De drempel voelt dus steeds hoger om in het dagelijks leven een praatje te maken met onbekenden.

Taboe

Ook heerst er helaas nog steeds een taboe op eenzaam zijn en dat werkt het probleem eigenlijk alleen maar in de hand. Want juist ómdat het niet bekend is dat er zoveel mensen op zoek zijn naar contact of een vriendschap, geeft het je het gevoel dat je de enige bent die dit ervaart. Het kan dan voelen alsof je niet leuk genoeg bent om in het dagelijks leven vriendschap te maken, waardoor er schaamte kan optreden. Maar eigenlijk is het ook niet altijd even makkelijk om tegenwoordig een onbekende aan te spreken en zeker niet om te filteren wie er open staat voor nieuwe contacten.

Wat zijn redenen om eenzaamheid te ervaren?

Er zijn zoveel redenen om je kort of langdurig eenzaam te voelen en de oorzaak ligt bij iedereen weer ergens anders. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je verhuisd bent en niemand in de buurt kent, omdat je in een andere levensfase terecht bent gekomen, je bent bijvoorbeeld als enige van je vriendinnen zwanger of juist als enige niet, je hebt een burn-out waardoor je plotseling nauwelijks meer participeert in de samenleving, je bent als enige van je vriendinnen single, je vindt het moeilijk om contact te leggen met anderen, je bent net gescheiden en veel daardoor vrienden verloren, je bent werkloos geworden, alleenstaand moeder, weduwe of je hebt een ziekte of iets heel naars meegemaakt. Allerlei aanleidingen die ervoor kunnen zorgen dat jij (tijdelijk) aansluiting mist in je omgeving.

Wat kun je zelf doen?

Om nieuwe contacten te maken, kun je bijvoorbeeld op een sport gaan, kijken of collega’s het leuk vinden om een keer iets af te spreken of je aansluiten bij clubjes van bijvoorbeeld een hobby die jij leuk vindt. Toch horen we vaak van vrouwen dat ze het lastiger vinden om in het dagelijks leven of op een feestje iemand aan te spreken dan online. Daarom is Vriendinnenonline ook opgezet, juist om eenvoudiger nieuwe vriendinnen te vinden. Op onze website zijn meer dan 35.000 vrouwen ingeschreven, allemaal zijn ze op zoek naar een waardevolle vriendschap.

Kom bij onze community!

Als jij nieuwe vriendinnen zoekt, dan ben je meer dan welkom om ook een account aan te maken op onze website. Er is een vriendinnen-zoekmachine, waarbij je kunt zoeken naar vrouwen die bij jou in de buurt wonen en via het forum kun je je aansluiten bij één van de vele vriendinnengroepen die hier ontstaan zijn.

Uiteraard kun je beginnen met gewoon even rond te kijken en mee te lezen en als je iets leuks ziet kun je daarop reageren of zelf een oproepje plaatsen. Iedereen op de site staat open voor nieuwe contacten dus iedereen zit in hetzelfde schuitje. Bovendien kun je lekker op je gemak vanuit huis doen en is de drempel dus veel lager dan in het dagelijks leven.

Wil jij nieuwe vriendinnen vinden, dan kun je hier je account aanmaken! Ook staan we altijd open voor vragen of om je te helpen bij een bepaald vraagstuk. Weet ons te vinden!

Lieve groet,

Lize van VriendinnenOnline

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?