Ben jij de keukenprinses 2.0?
24 maart 2016 

Ben jij de keukenprinses 2.0?

Druk, drukker, drukst

Tegenwoordig heeft een groot deel van de vrouwen een fulltime baan, waardoor het af en toe rennen en vliegen is. Ontbijten, werken, sporten en het ophalen en wegbrengen van de kids naar verschillende activiteiten, we doen het allemaal door elkaar. Ons drukke leventje maakt de verleidingen groot om te kiezen voor snel en ongezond voedsel. Veel mensen hebben dan ook moeite om gezond te (blijven) eten, hoewel 85% van de Nederlandse het wel degelijk probeert om gezonder te eten. Toch gaat het steeds beter, gezond eten is inmiddels een heuse trend geworden en elk jaar ontstaan er wel nieuwe trends op het gebied van gezond eten. Dit jaar zijn onder anderen groene smoothies en bonen populair. Daarnaast worden maaltijdboxen steeds populairder. Dankzij deze boxen bespaar je veel tijd met boodschappen doen, en heb je elke dag een gezond en gevarieerde maaltijd op tafel staan. Ideaal voor de hardwerkende vrouw!

De helpende hand in de keuken

Gelukkig zijn er verschillende apparaten om in je keuken te installeren die het leven van de keukenprinses een stuk eenvoudiger maken. Denk hierbij aan inbouwapparatuur zoals de stoomoven, kokend waterkraan en een wifi aangestuurd koffiezetapparaat. Met een app kun je vanuit je bed de koffie klaarzetten zodat je s morgen al meer tijd overhoudt. Deze moderne apparatuur is ontzettend handig maar hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Omdat je geen onnodige kosten wilt maken, kun je vooraf berekenen wat de kosten hiervoor zijn. Bedenk dus goed wat in jouw keuken n situatie van toepassing is. Zo kun je met een stoomoven niet alleen koken maar ook flesjes en spenen steriliseren, ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Al deze moderne apparatuur helpt je een handje mee in de keuken waardoor koken en andere huishoudelijk taken een stuk gemakkelijker worden.

Sneller koken is meer vrijetijd

Als je een of meerdere van deze apparaten in huis hebt, zal het je in ieder geval veel tijd besparen. Zo kun je aardappels in de stoomoven doen en opbakken, wat resulteert in heerlijke krokant gebakken aardappelen. Kies bijvoorbeeld voor roseval aardappelen, die erg lekker zijn om met schil te eten. Hiermee kun je mooi tijd besparen, want aardappels schillen is vaak een tijdrovend klusje. Je hoeft ze dus alleen nog maar in schijfjes te snijden, te marineren met zout en peper en in de oven te stoppen. Door de opkomende kokend waterkranen kun je overigens ook veel tijd besparen. Door kokend water in de pan te doen, kun je meteen beginnen met het koken van bijvoorbeeld spaghetti, rijst of soep.

De moderne apparatuur is een uitkomst voor de keukenprinses 2.0. Lekker en gezond koken hoeft tegenwoordig helemaal niet veel tijd meer te kosten. Hierdoor kun je ondanks je drukke leventje genieten van een overheerlijke n gezonde maaltijd!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?