Begin met mindful leven

Dagboek

Noteer al je gedachten en gevoelens in een schriftje. Schrijven is een goede manier om je bewust te worden van het hier en nu. Ook krijg je de kans om over bepaalde gedachtes, gevoelens en situaties nog eens na te denken. Plus je kan de meest bijzondere momenten in je leven vastleggen met papier en inkt. Je dagboek is persoonlijk, dus bepaal waar je zelf over wilt schrijven. Weet niet waar je over moet schrijven? Vraag je dan zelf af hoe je je voelt of wat er allemaal gebeurd is vandaag. Begin met schrijven en de rest komt vanzelf.

Mediteer

Maak het niet moeilijk voor jezelf als je niet goed in yoga bent. Ga lekker zitten en adem rustig in en uit. Blijf je concentreren op je ademhaling, ook al dwalen je gedachtes af. Dan is het de bedoeling dat je je aandacht weer terug brengt naar je adem. Meditatie brengt je terug in het heden. Alle gedachtes die rondspoken in je overvolle hoofd zullen weggaan en plaatsmaken voor kalmte. Om een nog meer ontspannen sfeer te creren, kan je gebruik maken van geurkaarsen of wierook.

Mantra

Een mantra is een korte, positieve zin die je kracht geeft. Verzin een mantra die goed van toepassing op jou is. Heb je bijvoorbeeld van faalangst? Zeg elke dag tegen jezelf: ‘Ik kan het.’ Ben je bijvoorbeeld onzeker over je uiterlijk? Zeg dan: ‘Ik ben mooi en mag er ook wezen.’ Neem elke dag eventjes de tijd om je mantra tot je door te laten dringen. Ga voor de spiegel staan, adem diep in en zeg dan je mantra terwijl je uitademt. Als je dit elke dag doet en vol overtuiging zegt, ga je er in geloven. Het kan in het begin onwennig zijn, maar geeft niet op. Probeer het eerst eens.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?