De aubergine, die oorspronkelijk uit India komt, wordt vaak gebruikt in de zuiderse keuken. Niet gek, want met deze groente maak je de lekkerste gerechten klaar!
Dit recept is voor twee personen.
De bereidingstijd is 35 minuten.
De bereidingstijd is 35 minuten.
Ingredinten
- 2 verse aubergines
- Een snufje zout
- 100 g macaroni
- Olijfolie om te bakken
- 1geperst teentje knoflook
- 2 fijngesneden uien
- 4 tomaten in stukjes gesneden
- 2 blikjes tomatenpuree van ongeveer 68 g
- 1 el gedroogde oregano
- 4 el paneermeel
- 60 g gorgonzola
Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergines doormidden en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit zonder de schil te beschadigen. Hiervoor kan je een parisienneboortje (meloenbolletjeslepel) gebruiken.
- Strooi nu een beetje zout over de aubergines en wrijf ze in met wat olie. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de macaroni beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Ga nu verder met het maken van de vulling: verwarm een scheutje olie in een pan. Fruit er de knoflook en de ui in Snijd het vruchtvlees van de aubergine in kleine stukken en voeg deze toe, samen met de tomaten. De aubergine neemt veel olie op, dus voeg eventueel nog een scheutje olie of wat water toe. Wanneer de aubergine smeug is, is het klaar.
- Voeg nu de tomatenpuree toe en breng op smaak met oregano, zout en peper.
- Voeg de macaroni toe aan het mengsel en meng alles goed.
- Haal de aubergines uit de oven en vul ze rijkelijk met het mengsel.
- Strooi over iedere aubergine een eetlepel paneermeel en verdeel er de gorgonzola over.
- Zet de aubergines nog even in de oven (op de grillstand) tot de kaas gesmolten is. Buon appetito!