Attent zijn naar een goede vriendin, zo doe je dat!
02 augustus 2019 

Attent zijn naar een goede vriendin, zo doe je dat!

1. Zet speciale dagen in je agenda

Begrijpelijk dat je niet iedereens verjaardag of belangrijke gebeurtenissen uit je hoofd kunt herinneren. Zet ze eens in je eigen agenda, hang een kalender op in je toilet of maak een herinnering aan in je telefoon zodat je op de dag zelf een melding krijgt. Stuur op deze dag een lief berichtje naar deze vriendin of bel even op. Het feit dat je aan iemand denkt, maakt zo’n dag net wat mooier. Zelf vind je het ook fijn om te merken dat er iemand aan je denkt, toch?

2. Bel eens wat vaker

Ben jij een flinke apper? Met een appje kan je al heel attent zijn, maar bellen is net wat meer persoonlijker. Neem de tijd om met je vriendin bij te praten via de telefoon en laat haar weten dat je gewoon even wilt horen hoe het met haar gaat.

3. Kaartje sturen

In dit digitale tijdperk is post ontvangen niet zo vanzelfsprekend meer. Verras je vriendin eens met een lief kaartje in de bus voor haar verjaardag, op een bijzondere dag of stuur “zomaar” spontaan een kaartje met een compliment. Je spreekt je waardering uit en persoonlijke post ontvangen is gewoon ontzettend leuk! Kleine moeite (helemaal nu je je kaartje online kunt maken!), groot gebaar!

4. Geef een kleinigheidje

Hoe leuk is het om op zijn tijd een kleinigheidje te ontvangen? Kom je passend tijdschrift, boek of heerlijk geurende kaars tegen? Neem het eens mee. Het gaat niet om de waarde van een cadeau, maar het gebaar dat je op dat moment aan haar denkt en hebt onthouden dat ze het leuk vindt!

Woont die lieve vriendin niet in de buurt? Via sites zoals Greetz kun je heel makkelijk een leuk cadeautje opsturen, zoals bijvoorbeeld een grote ballon of bosje bloemen.

5. Investeer in offline tijd

Heeft iemand een luisterend oor nodig? Ga een spontaan langs of regel een leuk uitje en laat haar haar verhaal doen onder het genot van een high tea, lange strandwandeling of dag in de dierentuin. Zo heeft ze goede afleiding en dit het perfecte moment om samen nog meer dierbare herinneringen te maken.

Wat doe jij meestal om attent te zijn naar een goede vriendin?

Lees hier wat vrouwen nog meer belangrijk vinden in een vriendschap.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?