Anti-katertips voor de Carnaval en apres-ski
22 februari 2017 

Anti-katertips voor de Carnaval en apres-ski

Even de teugels laten vieren is tot daaraantoe, maar het gevolg in de dag(en) daarna zijn niet om vrolijk van te worden. Je bent immers geen 18 meer. Hierbij wat tips om de schade te beperken.

Ontbijt

Begin de dag met een goed en voedzaam ontbijt. Ook al heb je hier helemaal geen zin in, probeer toch wat te eten. Kies voor fruit en eiwitrijke producten, koolhydraten zullen de rest van je dag nog voldoende op je pad komen. Laat je door je zware hoofd in de ochtend niet verleiden door vette happen. Je maag is hier niet blij mee, je lichaam moet namelijk veel moeite doen je maaltijd te verteren en die energie heb je wel ergens anders voor nodig.

Multivitamine

Voedingssupplementen zijn absoluut geen vervangers voor gezonde voeding. Maar ze kunnen je wel net dat beetje extra geven om je weerstand op een redelijk niveau te houden op de dagen dat je minder goed voor jezelf zorgt.

Water als wondermiddel

Drink voor het slapen gaan een glas (of 2 glazen) water. Alcohol onttrekt vocht en door s avonds al een glas water te drinken maak je de kans op een zwaar hoofd in de ochtend kleiner. Is de man met de hamer toch langs geweest? Drink dan s ochtends extra water of ga voor kruidenthee. Zorg ervoor dat je deze ochtend cafene vermijdt. Het allerbeste idee? Op de avond zelf tussen de drankjes door een glaasje water drinken.

Recharge

Wie zichzelf een uitputtingsslag aan doet, moet het zichzelf ook gunnen om weer op te laden. Dus plan een dag waarop je niet meer hoeft dan uitslapen, boodschappen en Netflix kijken. Dit is echt geen overbodige luxe. Je zult daarna fris en vol energie weer verder gaan, in plaats van je nog dagen uitgeput te voelen.

Veel plezier met de feestjes en geniet!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?