Andijviestamppot met geitenkaas, vijg en pecannoot
28 mei 2015 

Andijviestamppot met geitenkaas, vijg en pecannoot


Wat heb je nodig (voor 1 persoon):

  • aardappels, 250 gram
  • andijvie, 250 gram
  • vijg, vers of gedroogd, 2
  • pecannoten, een handje vol
  • roomboter, een klont
  • mosterd, 1 theelepel
  • citroensap, van 1/4 citroen
  • tamari (of sojasaus of shoyu), 1 theelepel
  • dragon, gedroogd, 1 theelepel
  • peper naar smaak
  • geitenkaas, 40 gram


    Hoe maak je het (bereidingstijd 25 minuten):
  • snijd de aardappel in schijfjes van 2 cm en stoom gedurende 15 minuten (of je kookt ze)
  • ondertussen was je de andijvie en snijd in dunne repen, snijd de vijg in stukjes en hak de pecannoten in stukjes
  • stamp de aardappels en voeg roomboter, mosterd, citroensap, tamari (of sojasaus of shoyu) en dragon toe
  • schep de rauwe andijvie, de helft van geitenkaas en het grootste gedeelte van de vijg (houd een beetje apart ter garnering) erdoorheen
  • proef en breng eventueel verder op smaak
  • schep de stamppot op je bord en garneer met snippers dragon en met de geitenkaas en vijg die je apart had gehouden

    Laat het smaken!
    Met een hartelijke groet, Danille Bongers
    Dit recept is ook te lezen op mijn website Eet Echt
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen