8 tips om meer rust te creeren in een druk bestaan
16 november 2016 

8 tips om meer rust te creeren in een druk bestaan

Druk, druk, druk… Je kent het wel, van die periodes dat je van de ene naar de andere taak springt zonder stil te staan bij wat je nou eigenlijk aan het doen bent. Van die dagen dat je alleen maar achter de feiten aan loopt en afspraak na afspraak hebt staan. We leven in een wereld waarin ‘druk zijn’ de standaard lijkt te zijn.
Hoe kan jij hier toch wat rust en orde in aanbrengen? Voor jullie, acht tips om meer rust te creren in je leven en hoofd!

1. Doe n ding tegelijk

Focus je op n taak en doe het rustig en goed. Ga pas verder met je volgende taak als je de eerste goed hebt afgerond.

2. Doe minder

Je hoeft niet alles te doen wat anderen ook doen, dus is niet haalbaar en levert je alleen maar meer stress op. Doe minder en doe alleen dingen waar jij een goed gevoel bij hebt,

3. Doe dingen met aandacht

Focus je op n taak en wees met je volle aandacht bij de dingen die je doet.

4. Neem een korte pauze

Doe dingen niet gelijk achter elkaar, maar neem een korte pauze tussen twee taken. Zo kan je de ene taak goed afsluiten en van je af zetten en jezelf weer opladen voor een nieuwe taak.

5. Eet gezond en eet met aandacht

Healthy mind, healthy body. Bij een gezonde geest hoort een gezond lichaam. Eet gezond, maar geniet ook van gezellige etentjes met familie en vrienden. Eet daarnaast met aandacht, maar van je eetmoment een rustmoment om even bij te komen en je op te laden.

6. Focus je op het heden

Het verleden is geweest en deze kan je niet meer veranderen. De toekomst is onzeker, kan je niet voorspellen en de meeste dingen waar jij je druk over maakt zullen waarschijnlijk nooit gebeuren. Stop met piekeren over het verleden of de toekomst en vergeet niet in het nu te leven. Geniet van wie je nu bent, wat je nu doet en laat de controle los over wat er allemaal zou kunnen gebeuren als…

7. Leef minder hectisch

Voorkom dat je dag in dag uit op de automatische piloot leeft. Leef rustig en met aandacht op de dingen die je doet. Leer genieten van de kleine geluksmomentjes.

8. Richt je op je ademhaling

Iedereen ervaart wel een stress, de vraag is hoe jij hiermee om gaat. Focus je even op je ademhaling; adem in door je neus en uit door je mond. Vier seconden inademen en ook vier seconden uitademen. Je zal merken dat je even tot jezelf komt en rustiger wordt.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?