8 praktische tips om je droom nu echt te gaan waarmaken
18 maart 2019 

8 praktische tips om je droom nu echt te gaan waarmaken

1. Start NU

Vooruit, je mag deze blog nog uitlezen, maar daarna moet je echt beginnen. Maak je droom concreet en schrijf op een vel papier wat jij wilt bereiken.

2. Maak een collage

Verzamel plaatjes van jouw droom. Dit kan een beetje vaag zijn, maar als je bijvoorbeeld meer wilt genieten, zoek dan plaatjes van onderwerpen waar jij meer van mag genieten. Wil jij eindelijk je eigen tekenstudio? Maak dan een collage van hoe die eruit komt te zien.

3. Visualiseer jezelf in je ideale wereld

Hier moet je wel even de tijd voor nemen. Sluit je ogen en bedenk hoe het zou voelen als jij bezig bent met het realiseren van je droom. Hoe zou de omgeving waar je zit eruit zien? Wat zie je om je heen? En nog belangrijker: hoe fantastisch voel je je wel niet? Hou dat gevoel vast en schrijf het kort voor jezelf op zodat je het niet vergeet.

4. Help jezelf herinneren

Je droom zit vast al een tijdje in je hoofd. Toch is het goed om jezelf eraan te herinneren dat je nu cht stappen gaat zetten. Dit kun je het beste doen door het doel van tip 1, de collage van tip 2 en de visualisatie van tip 3 ergens duidelijk in het zicht te hangen. Ook kun je n van de drie als achtergrond van je telefoon instellen.

5. Maak simpelweg gewoon tijd

Het leven is druk. Het is niet voor niets dat je hier niet eerder aan toe bent gekomen. Misschien gebruik je je tijd al optimaal, maar is er niets dat nog effectiever kan? Een idee om tijd met je vriendinnen optimaal te besteden is om dit lijstje samen af te werken. Zo ben je sociaal bezig n kun je elkaar inspireren.

6. Plan

Je droomdoel is concreet geworden en nu is het tijd om te gaan kijken welke stappen je nodig hebt en hoeveel tijd elke stap gaat kosten. Plan deze stappen in je agenda en bekijk wanneer jouw doel realiteit gaat zijn: aftellen maar!

7. Push jezelf niet te hard

Dat je hebt besloten voor je doel te gaan is fantastisch! Maar overdrijf niet. Er zijn genoeg andere dingen die je aandacht vragen. Wees daarom ook reel. Welke stappen zijn snel haalbaar en welke kosten wat meer tijd? Wees eerlijk naar jezelf.

8. Vraag hulp

Vaak kun je niet alles in je eentje. Vraag daarom gewoon hulp wanneer je dat nodig hebt.

Dat je deze blog hebt gelezen en misschien zelfs de opdrachten al gedaan hebt, is de eerste stap. Super goed!
Om je daarnaast extra te motiveren zijn we op het forum een topic hierover gestart. Je vindt hem hier. Zien we je daar?
 
Jij kunt dit! Succes!
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?