6x leuke activiteiten voor kinderen tijdens de Corona periode
25 april 2020 

6x leuke activiteiten voor kinderen tijdens de Corona periode

Het is heel aanlokkelijk om thuis met de joggingbroek op de bank te ploffen, maar je kunt er ook wat van proberen te maken. Het is ook een hele uitdaging om de kinderen continu te blijven vermaken in en rondom het huis. Hopelijk heb je iets aan deze tips!

1. Picknicken

Trek allemaal je lievelingsjurk, -trui, -sneakers of wat dan ook uit de kast. Pak een tas met picknickspullen, zoals pakjes drinken, broodjes, krentenbollen en andere lekkere dingen en hop naar buiten (tuin, balkom of plaatselijk grasveldje). Leg en kleed op de grond en ga gezellig met z’n allen picknicken buiten. Het geeft even een hele andere en gezellige sfeer met elkaar.

2. Spelletjes- of knutselmiddag

Hebben jullie wel zin in zo’n spelletjesmiddag? Kies dan een spelletje dat geschikt is voor de leeftijd van jouw kleintjes. Hieronder volgen een aantal leuke ideetjes! Of hou je liever van knutselen? Kijk dan hier hoe je een super leuke boekenlegger maakt met je zoon of dochter!

Spelletjes voor kinderen vanaf 6 jaar:

Knutsel-ideetjes:

3. Maak een foto- of plakboek

Kinderen of niet, we maken met zijn allen veel fotos, die vervolgens vaak op een harde schijf verdwijnen. Misschien post je de mooiste nog op je sociale media of je print er een paar uit, maar over het algemeen blijft het daarbij. Gebruik de binnen-zit-tijd die we nu met zijn allen zo veelvuldig hebben om een leuk fotoboek te maken.

Misschien heb je nog wel toegangskaartjes of kleine memorabilia de erbij kunnen. Stiften en knutselspullen erbij en jullie zijn good to go. Laat de kids leuke bijschriften bedenken, de foto natekenen of bedenk iets anders creatiefs. Gelijk leuk herinneringen ophalen aan jullie voorgaande uitstapjes. Het hoeft allemaal niet heel netjes, je mag best zien dat iets zelfgemaakt is. Maakt dat het niet stiekem extra leuk?

4. Helpen koken of iets lekkers bakken

Dit is een uitgelezen kans om je kindje te enthousiasmeren voor de keuken. Verzin iets dat past bij de leeftijd, zo kun je een jonger kindje dingetjes in een kom laten gooien, laten helpen met roeren of dingen afspoelen. Is je kind al wat ouder, dan kun je de eerste kneepjes van het koken uitleggen. Zet een muziekje op, hang de kleine een schort voor en maak er wat gezelligs van!

5. Slapen in de woonkamer

Om het gezinsgevoel compleet te maken, kun je een keertje met z’n allen gaan logeren in de woonkamer. Sleep alle matrassen daarnaartoe en maak er een gezellige avond van, compleet met een leuke familiefilm en popcorn. Je kinderen zullen het een hele ervaring vinden!

6. Games en videobellen

Missen je kinderen contact met leeftijdsgenootjes en zijn ze oud genoeg om zelfstandig te computeren? Er zijn genoeg (kindvriendelijke) spelletjes te downloaden die ook in besloten kring met vrienden gespeeld kunnen worden. Spelletjes die hier geschikt voor zijn, zijn bijvoorbeeld Skipbo en Phase 10 (bij een Windowscomputer zijn die via de Microsoft store te downloaden).

Om ook echt contact te laten maken kun je ze laten bellen met elkaar via bijvoorbeeld Skype of Zoom. Lees hier hoe videobellen via Zoom werkt.

Heb jij nog leuke tips om thuis te doen met kinderen? Deel ze hieronder om elkaar op weg te helpen!

Over de schrijver
Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!
lore vab schap
Door

lore vab schap

op 26 Feb 2022

hoi,ik ben Lore Ik heb nog een ideetje wat je nog bij deze website kan zetten voor als je je verveelt. Je kan er nog bij plaatsen hou een kussengevecht of sorteer je knuffels en richt je kamer opnieuw in. Hopelijk kan je er wat van gebruiken. MVG Lore

Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?