5 tips om je badkamer een luxe uitstraling te geven
24 december 2019 

5 tips om je badkamer een luxe uitstraling te geven

Met deze 4 relatief kleine dingen, kun je je badkamer meteen een luxe uitstraling geven.

Ga voor nieuw badkamertextiel

Koop nieuwe handdoeken in een andere kleur, ga voor een nieuwe badmat en vervang de gastendoekjes voor nieuwe exemplaren. Kies daarbij voor een ander thema, kleur of print dan die je nu hebt. Door het badkamertextiel te vervangen, krijgt je badkamer al snel een heel andere uitstraling. Kleuren zijn namelijk erg bepalend voor de uitstraling van een ruimte, plus het ziet er al gauw heel gezellig en comfortabel uit.

Scoor nieuwe accessoires

De truc om een badkamer een make-over te geven met een klein budget is door losse elementen uit je badkamer te vervangen voor andere producten. Dit scheelt je flink wat euro’s en je hebt het zo gepiept. Tijd voor een shop middagje waarbij je niet alleen ander badkamertextiel uitkiest, maar ook de prullenbak, wc borstel, zeephouder, tandenborstelhouders, handdoekenrekje, spiegel en bakjes een upgrade geeft in een andere stijl.

Vervang de kleine meubels

Een grootschalige verbouwing hoef je niet meteen te doen, je kunt er ook voor kiezen om de wat kleinere meubels te vervangen. Bijvoorbeeld het badkamerkastje of ga voor nieuwe kranen. Heb je nog wat ruimte over? Denk eens aan extra meubels voor nog meer comfort, zoals regendouches of bidets! Met zo’n kleine aanpassing hoef je niet meteen je hele badkamer te verbouwen, maar heb je wel een nieuw meubel.

Style je badkamer met decoratie

Ontbreekt er nog iets in je badkamer? Grote kans dat het wat decoratie is! Vergis je niet dat met wat decoratie je je badkamer net even wat meer kunt aankleden. Waar je aan kunt denken? Grote (nep) planten in een mooie pot, kaarsen, een sieraden kistje of boxjes en bekers voor je make-up of verzorgingsartikelen kunnen al een hoop doen. Voor de grootste verandering koop je alles binnen n specifiek thema of stijl die net even wat anders is dan je nu hebt. Zo creëer je in een handomdraai niet alleen een eenheid, maar krijg je ook een heel andere uitstraling en maak je van je badkamer een ruimte waar je je heerlijk ontspannen terug kunt trekken! Weet je niet waar je moet beginnen? Check ook deze tips om interieurinspiratie op te doen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?