5 manieren om fit te blijven op vakantie
04 juli 2017 

5 manieren om fit te blijven op vakantie

Vertrek

Het begint allemaal al op het vliegveld. Je gunt jezelf eigenlijk zo’n beetje alle verleidingen die je onderweg tegenkomt, want je hebt nou eenmaal vakantie! Terecht, vinden wij zelf eigenlijk ook. Maar wil je nou op de calorien letten en niet met een opgeblazen gevoel de lucht in gaan, zorg dan dat je thuis nog even een normale maaltijd nuttigt. Zo heb je niet eens zoveel trek in alles wat er te koop is.

Balansen

Geniet van al het lekkere eten wat je bestemming te bieden heeft! Maar doe dit om de dag. Dus de ene dag ga je helemaal los en de dag daarop kies je voor de gezondere dingen aan het buffet of in het restaurant.

Ontdekken

Ga lekker je vakantiebestemming ontdekken op de fiets of te voet. De plaatselijke bus is natuurlijk hartstikke gezellig, maar totaal niet goed voor je conditie. Op de fiets kun je extra veel zien (je wijkt immers van de grote hoofdwegen af) en je verbrand nog een hoop calorien ook.

Sport

Ben jij thuis niet zo’n fanatiek sporter? Goede reden om het tijdens je vakantie wel te proberen. Juist omdat je weinig sport thuis, is het leuk om op je vakantiebestemming even de lokale fitness uit te proberen of om de dag een rondje op het strand te joggen. En wat dacht je van het zwembad, spreek met jezelf af dat je elke ochtend een vast aantal banen zwemt. Gegarandeerd succes!

Snacken

Misschien klinkt het overdreven, maar zorg ervoor dat je wat gezonde snacks meeneemt op vakantie. Als je eenmaal daar de supermarkt of een lokaal barretje ingaat, wordt je toch snel verleid door dat lekkere ijsje of snack.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?