5 leuke herfstactiviteiten voor kids
17 november 2015 

5 leuke herfstactiviteiten voor kids

Vandaag de leukste herfstactiviteiten voor kids op een rijtje.

Boswandeling

Een boswandeling klinkt vast vanzelfsprekend. Je kan dit een hele uitdaging voor kids maken door ze opdrachten te geven. Paddestoelen zoeken, grote eikenbladeren vinden om mee te knutselen, eikeltjes verzamelen, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. En de kids? Die vinden het vaak geweldig om actief bezig te zijn.

Bladerenschilderij

Wat doe je dan met al die bladeren? Daar ga je natuurlijk mee knutselen! Voor de kleinere kids is bladeren plakken al erg leuk. Zijn je kids al wat groter dan is het leuk de bladeren te verven en te gebruiken als stempel. Echte herfstkunst!

Dennenappels schilderen

Dennenappels schilderen? Misschien heb je wel een herfsttafel in je huis staan. Met dennenappels kun je deze echt opleuken. Wanneer je dennenappels hebt gevonden maak je ze thuis heel goed schoon. Even met een borsteltje in alle hoekjes en kieren en daarna goed laten drogen. Met verf schilder je dan de puntjes van de schubben. Je kan een kleur door voor de hele dennenappel maar ook een rainbow dennenappel maken door een paar kleuren te gebruiken.

Herfstspeurtocht

Een klusje voor mama of papa om te organiseren maar een gegarandeerd succes. Vul een blad met raadsels en doe-opdrachten en je hebt een leuke activiteit voor een groepje kids. Ook heel leuk om te doen als kinderfeestje.

Kastanjes zoeken

Kastanjes zoeken! Deze lekkernij kost een vermogen bij de groentewinkel terwijl ze in dit jaargetijde voor het oprapen liggen. Je kan ze heel makkelijk poffen in de oven. In de bovenkant snijd je met een scherp mesje een kruisje. Doe de kastanjes daarna op 220 graden voor ongeveer 10 minuten in de oven. Laat ze een beetje afkoelen en pel ze. Lekker snacken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?