4 tips om je badkamer kidsproof te maken
22 januari 2020 

4 tips om je badkamer kidsproof te maken

Als je kinderen ineens zelfstandig in de badkamer beginnen te komen, dan is het wellicht handig om een aantal dingen te veranderen. Met deze 4 ideeën wordt je badkamer kidsproof.

Plaats alles binnen handbereik

Zorg dat je, wanneer je je kleintje in bad doet of onder de douche zet, geen baanbrekende toeren uit hoeft te halen om sop, een handdoek of andere benodigdheden te pakken. Door alles binnen handbereik (en op pakhoogte) te zetten, voorkom je gekke houdingen, bukken of wankelen. Zo houd je een wasbeurt veilig voor jezelf en de kleine.

Antislip tegels of matten

Wat voor vloer ligt er bij jou in de badkamer? En bij de douche- en/of bad instap? Een slippertje in de badkamer is gauw gemaakt wanneer jij of je kindje met een nat lijf uit bad of douche stapt en over een natte vloer loopt. Met antislip tegels of matten kun je dit helpen voorkomen.

Badkamer ventilator

De badkamer is de vochtigste kamer in huis en kan dus wel de nodige ventilatie gebruiken! Een goedwerkende badkamer ventilator is van essentieel belang om vochtproblemen, vieze geurtjes, condens en zelfs gladheid tegen te gaan. Teveel vocht kan schimmel veroorzaken, je schilderwerk aantasten en is ook niet goed voor de gezondheid van het hele gezin. Erg vervelende consequenties voor iets wat je goed aan kunt pakken. Lucht de ruimte altijd goed na het douchen. Heb je geen raam in je badkamer? Dan kan een badkamer ventilator (met diverse standen) uitkomst bieden!

Medicijnkastje buiten bereik

Zorg dat je medicijnkast op slot kan of op een hoogte staat, waar je kind(eren) niet zomaar bij kunnen. Je wilt er niet aan denken dat ze zomaar wat pillen in hun handen krijgen! Daarnaast kunnen thermostaatkranen en een verborgen prullenbak helpen om de badkamer kindvriendelijk te houden!

Tot zo ver de praktische kant. Lees hier hoe je een super leuke vintage spiegel voor je badkamer kunt maken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?