4 Beautytips voor een mooie herfst huid
01 december 2018 

4 Beautytips voor een mooie herfst huid

Tip 1: Hydratatie

Hydratatie is en blijft belangrijk. Naast genoeg water drinken is het aan te raden je huid wat extra voedingsstoffen te geven in de vorm van een serum/elixer. Maar ook je dag-/nachtcrme mag gerust wat vetter zijn. De vetstoffen in je crme voorkomen namelijk dat het vocht uit je huid kan verdampen door de overgang van buiten naar binnen en andersom. Zo blijft het vochtgehalte in je huid op pijl en je huidbarrire in balans.

Tip 2: Je handen

Handen en nagelriemen drogen vaak het eerst uit, dit komt doordat deze huid dunner is en minder talgklieren (huidvet) bevat. Daarnaast was je waarschijnlijk regelmatig je handen, wat ook een uitdrogend effect heeft. Voorkom kloven, scheurtjes en een schrale huid door je handen regelmatig even in te smeren. En vergeet daarbij je nagelriemen niet!

Tip 3: Lippen

Lippen bevatten van nature ook minder talgklieren dus een extra vettend beschermlaagje is geen overbodige luxe. Zeker voordat je het koude guurdere weer gaat trotseren kun je je lippen beter eerst even invetten met een voedende en verzorgende lippenbalsem. De betere lippenbalsems verzorgen je huid ook nog eens en hoef je echt maar 2-3x per dag te gebruiken. Let op ingredinten zoals: avocado olie, sheabutter, jojoba olie, macadamia olie en vitamine E.

Tip 4: Scrubben

Ook de huid onder je kleding zal sneller droog aanvoelen. En zeg nou zelf jezelf even verwennen met wat extra aandacht voelt gewoon fijn, of het nu zomer of winter is… Dus blijf gewoon 1-2x per week je lichaam scrubben en smeer jezelf van onder tot boven met een licht masserende beweging in. Gebruik ook hiervoor weer een wat vetter product, zoals bodymilk, bodybutter en voor de extreem droge huidjes: bodyolie!

Wat is jouw ultieme beautytip voor dit seizoen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?