3 boeken voor in je koffer

Linda van Rijn – Villa Toscane
Villa Toscane gaat over de Nederlandse Heleen en half-Italiaanse Carlo. Ze besluiten met hun twee kinderen naar Toscane te verhuizen en er een agriturismo te beginnen. Alles loopt op rolletjes tot er opeens iets vreemds gebeurt. Ze besluiten er niet te veel aandacht aan te besteden, tot er echt iets onverwachts voorvalt en er veel levens op het spel worden gezet.

Vanaf het begin voel je een spanning in Villa Toscane, maar op het einde wordt het boek pas echt spannend.

Tania Heijmans – Hemelsleutels
Het boek begint een dag na de zesde verjaardag van Linde. Haar moeder is depressief en neemt die dag een heftig besluit. De jonge Linde kampt hierna met een schuldgevoel en probeert te ontdekken waarom haar moeder deze keuze heeft gemaakt. Intussen blijft ze achter met haar hippievader die probeert door te breken als kunstenaar. Regelmatig komen er naakte vrouwen over de vloer om model te staan, maar hier blijft het vaak niet bij.

Terwijl Linde goed voor haar vader probeert te zorgen, leeft hij vooral op sigaretten en bier. Het jonge meisje bezoekt af en toe de ouders van haar moeder, die graag zouden willen dat ze bij hen komt wonen. Vader vreest hierdoor voor problemen met instanties en besluit Linde naar school te sturen. Dit is de eerste keer dat het jonge meisje in contact komt met andere kinderen en dat zorgt regelmatig voor beschamende momenten, waarbij ze zelf niet doorheeft wat ze nu verkeerd doet.

Santa Montefiore De dochter van de imker
Het verhaal gaat over Grace en haar dochter Trixie. Je volgt het leven van Grace in de jaren 30, als ze als jonge vrouw nog bij haar vader in Engeland woont die imker en tuinier is. Haar grote passie is bijen verzorgen en ze is verliefd op Rufus, een jongen die van adel is. Uiteindelijk trouwt ze met haar beste vriend Freddie en hoopt Rufus te vergeten. Wanneer de oorlog uitbreekt gaat Freddie het leger in, maar komt gewond thuis met een groot geheim.

Hier schreef ik een uitgebreide recensie over De dochter van de imker.


Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?