10 tips om gezond af te vallen
06 november 2016 

10 tips om gezond af te vallen

1. Beperk de inname van suiker

Suiker heeft een verslavende werking en zorgt er tevens voor dat je gewicht vasthoudt of zelfs toeneemt. Beperk het eten van koekjes, snoep en gebak. Minder ook met suiker in je koffie of thee.

2. Voldoende bewegen

Gewicht kwijtraken doe je door regelmatig te sporten. Ga langs bij de plaatselijke sportschool of kies ervoor om baantjes te trekken in het zwembad. Voor tips hierover kun je ook terecht op afvallen.nl.

3. Voorkom stress

Stress plakt vet aan je dijen, of je het nu leuk vindt of niet. Leer op een andere manier omgaan met stress. Volg bijvoorbeeld een cursus mindfulness of volg een yogatraining.

4. Voeg eiwitten toe aan je eten

In plaats van de inname van koolhydraten kun je ook meer eiwitten toevoegen aan je eten. Eet meer kwark, eieren en kikkererwten.

5. Eet gezond

Ben je klaar met het jojo-effect omtrent afvallen? Leer dan gezond eten en stop met het volgen van verschillende diten.

6. Beperk de inname van alcohol

Hoe lekker alcohol ook is, er zit ontzettend veel suiker in. Drink daarom met mate en sla vaker een wijntje af.

7. Eet gezonde vetten

Veel mensen nemen de verkeerde vetten tot zich. Je kunt beter een avocado eten of walnoten en ongezouten cashewnoten.

8. Kies voor vezelrijke voeding

Voedsel dat vol zit met vezels zorgt voor een goede spijsvertering. Bovendien werken vezels uitstekend als natuurlijke ontgifting.

9. Draag zorg voor voldoende rust

Slecht slapen versterkt je eetlust. Vaak ben je geneigd om slechte dingen te eten. Zorg daarom dat je elke dag goed uitgerust bent.

10. Ga langs bij een ditist

Heb je hulp nodig bij het afvallen? Je kunt natuurlijk altijd een afspraken met een ditist. Deze kan een persoonlijk plan van aanpak voor je maken!

Welke tip spreekt jou het meeste aan nu je besloten hebt om gezond af te vallen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?