Zwaar avondje stappen achter de rug? Zo voel jij je sneller weer fit!
22 maart 2024 

Zwaar avondje stappen achter de rug? Zo voel jij je sneller weer fit!

Heb je vannacht iets te diep in het glaasje gekeken en ben je laat naar bed gegaan? Dan ben je waarschijnlijk niet lekker fit wakker geworden. Het liefst blijf je misschien de hele dag in bed met de gordijnen dicht. Gelukkig zijn er enkele manieren die je kunnen helpen om je wat fitter te voelen. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje!

1. Fris jezelf lekker op

Door al je make-up van je gezicht af te halen en een douche te nemen (bij voorkeur direct als je thuiskomt), voel je je waarschijnlijk direct een stuk frisser. Zo was je ook gelijk alle geur van sigaretten en alcohol uit je haar en word je hier niet telkens mee geconfronteerd.

Voor de echte daredevils: probeer eens een koude douche. Dit zorgt voor een goede bloeddoorstroming waardoor je gelijk helemaal wakker bent!

2. Drink voldoende water

Heb je alcohol gedronken? Dan wordt de werking van je lever geremd, waardoor alcohol minder snel wordt afgebroken. Door voldoende water te drinken help je je lever een handje waardoor dit waarschijnlijk sneller gaat. Ook is water goed om je huid te hydrateren na een wilde nacht.

3. Eet gezond

Hoe verleidelijk het ook is om na een avond met de meiden de snackbar of kebabzaak in te duiken: probeer dit te vermijden. Vet eten is namelijk niet bevorderlijk voor het herstel van je lichaam. Eet daarom vooral gezond voedsel, zoals groenten, fruit en producten met eiwitten.

4. Neem genoeg rust

Je lichaam is aan het herstellen en heeft daarvoor energie nodig. Neem dus voldoende rust zodat dit proces niet wordt geremd. Blijf even wat langer in bed liggen of doe tussen de middag even een powernap. Of plof lekker op de bank met je favoriete film of serie!

Vind je het lastig om te ontspannen omdat je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn? Dan kan het soms nog weleens helpen om een pijnstiller zoals paracetamol, ibuprofen of naproxen te nemen om de pijn te verlichten. Dit zijn verschillende pijnstillers die elk op een andere manier werken. Paracetamol is over het algemeen de veiligste pijnstiller met de minste bijwerkingen. Lees voor gebruik altijd zorgvuldig de bijsluiter.

5. Vermijd ongezonde gewoontes

Rook je? Probeer dit niet zoveel te doen de dag na je stapavond. Dit droogt namelijk uit, terwijl je lichaam juist wil hydrateren nadat je alcohol hebt gedronken. Roken maakt de kater daarom waarschijnlijk een stuk erger! Ook nóg meer alcohol en koffie kan je beter vermijden om je niet nog minder fit te voelen.

Sneller van je kater af

Hoe leuk het de avond zelf ook was, de day after valt toch vaak een beetje tegen. Hopelijk helpen bovenstaande tips je om je sneller weer fit te voelen! Succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?