Avondje met vriendinnen thuis? Tips & ideeën!
04 december 2023 

Avondje met vriendinnen thuis? Tips & ideeën!

Je hebt een avond met vriendinnen gepland bij jou of bij iemand anders thuis. Dan kun je gewoon lekker gaan zitten, drankje doen en bijkletsen. Altijd gezellig en altijd goed! Maar soms is het ook leuk om een keer iets anders te doen ter afwisseling. Daarvoor geven wij je 5 inspiratie tips! 

1.    Cocktails maken

Niet alleen een gezellige activiteit met de meiden om te maken, maar ook nog eens heerlijk om te drinken: cocktails. Je kunt ze met of zonder alcohol maken, dat laatste zijn de zogenoemde ‘mocktails’. Op bijvoorbeeld Pinterest kun je talloze inspiratie op doen voor lekkere recepten. Kies er een paar uit, sla de boodschappen vooraf in en gaan met die banaan! Onze favoriet is Pornstar Martini, met vanille en passievrucht. Nomnomnom!

2.    “Ik heb nog nooit” | spel

Ook ouderwets gezellig, het spel ‘ik heb nog nooit’. Hiermee worden jij en je vriendinnen uitgedaagd om eerlijk te zijn over bepaalde kwesties. Bij dit spel neemt iedereen een drankje in zijn hand. Om de beurt stel je een vraag, bijvoorbeeld: “Ik heb nog nooit een anonieme liefdesbrief geschreven’. Degene die dit wel gedaan hebben, die nemen een slokje uit hun glas. En zo komen de meest grappige verhalen boven tafel.

Dit spel staat niet alleen garant voor een avondje lachen, het brengt vaak ook weer mooie verhalen naar boven. En die gesprekken en openheid zorgen weer voor meer verbinding in de vriendschap. Ook handig, als je zelf niet zo’n ster bent in het bedenken van vragen of je wilt originele vragen stellen.. er is ook een ‘Ik heb nog nooit spel’. Heel eenvoudig in een app-vorm. Deze kun je dus op de avond zelf nog downloaden.

3.    Beautynight

Vrouwen en tutten.. in veel gevallen gaat dit goed samen. Houden jij en je vriendinnen van beauty en selfcare? Plan dan een avond waarin jullie bijvoorbeeld gezellig je nagels gaan doen met creatieve nail art. Of je gaat samen kijken of jullie een perfecte smokey eye kunnen maken, iets creatiefs met je haar kunt uitproberen of een lekker maskertje op doen. De keuze is reuze!

4.    Schilderen

Wil je echt uitpakken? Dan is een creatieve avond de manier! Zo kun je de tafel klaarzetten met schilderspullen en voor ieder een schildersdoek (bij de Action of Xenos zijn deze niet zo duur). Iedere vriendin kan vervolgens zijn eigen schilderij maken.

Ook leuk om met elkaar een plaatje na te maken, waarbij ieder zijn eigen creatieve draai eraan kan geven, zoals bij deze ‘dikke dames-afbeelding’ hieronder. Die kun je dan eerst met potlood op je doek schetsen, bijvoorbeeld van een plaatje die je op internet vindt.

Een derde optie is een aflevering van Bob Ross opzetten en met hem meeschilderen! Heel benieuwd wat daar uitkomt!


5.    Bordspelletjes

Tot slot nog een gegarandeerd succesformule: bordspelletjes spelen met vriendinnen! Gewoon een ouderwets bordspel, dat is toch helemaal gezellig. Onze favorieten spellen zijn: 30 Seconds, Rummikub, Dixit, Ra ra wie ben ik? en Koehandel.

Wat is jouw favoriete activiteit met om met vriendinnen thuis te doen?

Over de schrijver
agnes bakker
Door

agnes bakker

op 25 Jun 2024

ik vond dit zoooooo l..... slecht ik heb nog nooit zulke saaie dingen gezien op een site ik heb zulke leukere dingen gezien op een andere site!!!!! zooo slecht

Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?