Zon, zee en zwembad

Na maanden van hard werk loopt de behoefte aan vakantie bij mij hoog op. Elke palmboom op TV maakt een onbeheersbaar verlangen in me los naar zon, zee en zwembad. Met een cocktail, chocolade ijs en een goed boek uuuuuuren op een strandbedje. Helemaal niets doen jaaaah..Uren kan ik er over dromen.

BAM! En daar is weer de realiteit. Bruut wordt ik weer met beide benen op de grond gezet. De was moet nog gedaan, de vaatwasser uitruimen en de kleine meid moet nog in bad. Daar komt nog bij, je hebt nog laaaaaaaang geen vakantie.

Alleen al het boeken zou energie kunnen geven, maar helaas zijn mijn meneer en ik niet zulke vroegboekers.

Naast het feit dat we beide enorme twijfelaars zijn speelt onze gigantische eisen pakket ons elk jaar weer parten. Nu onze majesteit (koosnaampje voor onze dochten van een jaar) er is, is dit eisenpakket er niet bepaald kleiner op geworden.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat alleen al het uitzoeken van een vakantie al een proces is waarvan je enkele weken moet bijkomen. En dan heb je de reis nog niet eens geboekt!

Ook dit jaar begon ik al tijdig met het bewerken van mijn meneer om eens na te denken over een MOGELIJKE bestemming. Kort en krachtig antwoordde hij: zover is het nog lang niet.

Meerdere google acties mochten mij helaas niet duidelijk maken op welk werelddeel zover is het nog lang niet ligt. Dus probeer ik het enkele weken nog maar eens opnieuw.

Deze keer was het antwoord maakt me niet uit. De droom van elke vrouw! Het makt hem niet uit! Oftewel: kies maar uit schat, ik pas me aan. Hoeraaaah!

Uiteraard zou ik geen vrouw zijn als ik ook over dit antwoord niet even moeilijk moest doen.

Maakt je niet uit? Nou dat is lekker makkelijk, dus nu moet ik het weer bedenken?

Een uur discussiren was mijn meneer nog niet afgeweken van zijn standpunt dat ik het maar lekker zelf moest uitzoeken. Echter was er nu een toevoeging gedaan. Als het maar niet te duur is.

Met dit uiterst twijfelachtige kader begon ik een eindeloze speurtocht. Campings in Itali en Frankrijk, autovakantie naar Oostenrijk, Vliegvakantie naar Cuba of Mexico. Werkelijk alles passeerde de revue.

Bij elk voorstel dat ik deed werd mij meer en meer duidelijk dat mijn meneer wel degelijk een mening had!

Itali, Frankrijk en Oostenrijk werden door meneer direct af geserveerd. 10 tot 13 uur in de auto met een kleintje van een jaar is onmogelijk (volgens manlief) en dus geen optie. Ok, met een dikke streep elimineerde ik deze bestemmingen van mijn lijstje. Hetgeen ik best knap van mezelf vond, aangezien ik dit deed zonder er over in discussie te gaan. Op dit punt had ik nog best de bereidwilligheid om concessies te doen J.

Vliegen was voor mijn meneer best een optie (jippie, toch nog zon!!!) maar werd direct beperkt tot een maximum van 3 uur. Tig pogingen om dit maximum nog wat op te rekken mochten niet baten.

Ach, dacht ik uiteindelijk, dat maakt het zoeken alleen maar makkelijker.

Mallorca! Zon, zee, zwembad. Maar geen hotel. Ik wil absoluut niet op een hotelkamer. Het moet een appartement of bungalow zijn.

Uiteraard voldeed mijn man precies aan mij verwachting door het volstrekt niet met mij eens te zijn.

Onzin, een hotelkamer redden we ons prima mee, was zijn standpunt. Dit keer hield ik voet bij stuk en de zoektocht werd voorgezet met een duidelijke koers.

  1. Mallorca
  2. Appartement of Bungalow
  3. Vertrekdatum: niet flexibel

Inmiddels waren er talloze weken verstreken en de datum waarop me zouden moeten vertrekken was al over 10 dagen. Urenlang zocht ik alles af, elke lastminute werd naast het wensenlijstje gelegd en op basis van dat lijstje direct afgekeurd. Steeds vaker suggereerde de man we kunnen ook in Nederland blijven. De moed zakte me per minuut verder in mijn schoenen.

Ik had mijn kookpunt bereikt, de laptop werd dichtgesmeten en het stoom kwam uit mijn oren.

Als een klein kind stond ik te stampvoeten dat ik zon wilde, Zon! Zon! Zon! En wel nuuuuuu!

Na een afkoelperiode van 2 dagen zag ik opeens het licht, ik realiseerde me wat er nu eigenlijk echt belangrijk is. De laptop ging weer aan en binnen een half uur was de vakantie geboekt!

Vanmorgen kwamen we terug van onze eerste vakantie met ons drietjes. En wat voor vakantie! We hebben het heerlijk gehad en van elke minuut genoten. De kleine heeft 8 dagen lang alleen maar gelachen en gespeeld, manlief en ik hebben heerlijk ontspannen en heel erg veel geslapen.

En wat hebben we veel gezien! Prachtige dorpjes, havenstadjes, natuurgebieden, maar ook een fantastisch dierenpark. De Veluwe.. is zo gek nog niet.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?