Zo kies je de juiste salontafel voor jouw interieur
21 juni 2020 

Zo kies je de juiste salontafel voor jouw interieur

Kies het juiste formaat voor jouw woonkamer

Er zijn verschillende formaten aan salontafels. Ben jij nieuwsgierig wat goed matcht bij jouw interieur? Lees dan het onderstaande artikel met handige tips om een goede keuze te maken.

Wat voor soort salontafel past er in jouw interieur?

Salontafels heb je in allerlei formaten, dus kiezen kan lastig zijn! Rond, vierkant, rechthoekig. Een trend van dit moment is bijvoorbeeld om een aantal kleine, ronde salontafels bij elkaar te zetten of om voor een stoere, industriële te kiezen als contrast op een heerlijke loungebank. Welke stijl of formaat je ook aanspreekt, let bij je aankoop vooral op het formaat van je tafel. Heb je een kleine woonkamer? Kies dan ook voor een kleiner exemplaar of gebruik een paar bijzettafels als geheel. Heb je een grote ruimte te vullen? Ga dan juist voor een wat grotere tafel als eyecatcher van je zithoek.

Let op de hoogte van je salontafel

Ideaal gezien is de hoogte van je salontafel ongeveer gelijk aan de zitting van je bank of maximaal 10 centimeter hoger. Dit zorgt niet alleen voor een symmetrisch geheel in de woonkamer, maar is ook praktisch gezien fijn. Het zorgt er namelijk voor dat je van de bank niet te diep hoeft te bukken of dat je decoratie of rand van de tafel het beeld van de televisie blokkeert.

Zorg voor genoeg loopruimte

Een te grote salontafel valt al gauw uit de toon in een kleine, smalle ruimte, maar verkleint ook nog eens de loopruimte die je hebt tussen de bank en de tafel. De ideale ruimte is minimaal 40 centimeter voor zowel grote als kleinere woonkamers. Zo kun je er niet met gemak langslopen, maar kun je ook fijn zitten als je wat langer bent of je benen over elkaar wilt slaan. Heb je een kleine of smalle woonkamer? Kies dan voor twee of meer bijpassende bijzettafeltjes. Dit vormt al gauw een leuk geheel en neemt wat minder plek in beslag!

Voor een make-over van je woonkamer is de salontafel veranderen in ieder geval een goede budget optie. Maar welke kies je? Zoek op Pinterest naar leuke ideeën en houd bij het shoppen bovenstaande tips in gedachten!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?