Zo geef jij jezelf een energie boost
22 mei 2015 

Zo geef jij jezelf een energie boost

Het is 7 uur, de wekker gaat. Je moet opstaan maar hebt het gevoel alsof je überhaupt nog niet geslapen hebt. Je hebt geen fut, voelt je lusteloos en zou het liefst in bed blijven liggen. Herkenbaar? Dan heb ik goed nieuws, want met deze tips geef je jouw energie een boost!

1. Sla je ontbijt NOOIT over
‘Een paar minuten langer blijven liggen, dan maar geen ontbijt.’ Tsja, het is natuurlijk gemakkelijk om er een gewoonte van te maken, zonder ontbijt de deur uit te gaan. Goed voor je energievermogen is het echter niet. Het ontbijt is als een brandstof die de auto doet starten. Niet alleen jij, maar ook je lichaam moet ’s morgens opstarten. ‘S morgens beginnen met een ontbijtje zorgt ervoor dat je lichaam wakker wordt en ‘aan het werk’ kan.. Niet overslaan dus!

2. Drink meer water
Water drinken is belangrijker dan je denkt. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water en heeft dit ook nodig om zichzelf te onderhouden. Wanneer jij te weinig drinkt, raak je uitgedroogd en zul je minder energie hebben. Je zult meer kracht nodig hebben om handelingen uit te voeren, wat opnieuw zorgt voor energie vermindering. Voldoende water drinken is dus van groot belang voor een energiek gevoel. Tip: Neem een flesje water mee als je de deur uit gaat en zorg er thuis voor dat er altijd een glas binnen handbereik staat. Dit maakt de drempel al een stuk lager.

Denk jij nu ‘hè bah, ik hou helemaal niet van water’? SPA Bruisend heeft is iets nieuws: smaakwater. Dit is water, gezoet met een vrucht zoals bijvoorbeeld zwarte bes. Ik vind het heerlijk en kan het iedereen aanraden om eens proberen.

3. Beweeg
Bewegen of sporten klinkt misschien erg vermoeiend, maar geloof me, het geeft je ook een enorme energie boost. Ga dus eens een rondje hardlopen, of doe eens mee met die groepsles bij de plaatselijke sportclub.

4. Me-time
Stress? No way! Neem rust en laat los. Ga een rondje hardlopen, neem een warm bad, lees een boek, luister muziek, kijk een serie, doe iets waar jij blij van wordt en waardoor jij even niet aan die ellenlange to-do list hoeft te denken.

5. Slaap!
Een goede nachtrust staat op nummer 1 en heeft ontzettend veel invloed op jouw energievermogen. Gek genoeg, is het niet het belangrijkst hoelang je slaapt, maar hoe diep je slaapt. Hoe dieper je slaapt, hoe sneller je bent uitgerust. Dat verklaart ook meteen waarom een korte diepe slaap, zoals een powernapje, meer effect kan hebben dan 3 uur slaap.

Hoe zorg je ervoor dat je dieper slaapt?

  • Zorg ervoor dat je relaxt naar bed gaat.
  • Zet de verwarming niet aan ’s nachts, 15 à 16 graden is de ideale slaaptemperatuur.
  • Zorg voor een stille en donkere slaapomgeving.
  • Probeer iedere avond rond dezelfde tijd te gaan slapen.
  • Zorg voor schone lucht en voldoende ventilatie in je slaapomgeving.

Misschien zijn deze punten niet geheel nieuw voor je, maar geef toe, we willen ze nog wel eens vergeten. Tegenwoordig lijkt het soms onmogelijk om alles te doen wat we willen doen. We hebben het immers allemaal druk, of dat nu met studie, werk of het gezin is, een reminder als deze is altijd fijn toch?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?