Zo creëer je een happy mindset
27 december 2020 

Zo creëer je een happy mindset

Wat is geluk?

Er wordt vaak gedacht dat je alleen gelukkig kunt zijn als je bepaalde dingen uit het verleden hebt ‘opgelost’ hebt losgelaten of uit de weg hebt geruimd. Dat je als het ware een schone lei moet hebben om geluk te ervaren of gelukkig te zijn. Of dat er aan bepaalde voorwaarden moet zijn voldaan: je zult pas echt gelukkig zijn als je in een groter huis woont. Of als je een (nieuwe) partner hebt, of als je een nieuwe baan hebt etc. etc.

Je hebt vast al eens gehoord dat mensen die een flinke geldprijs hebben gewonnen, na een bepaalde tijd ‘net zo’ gelukkig waren als voordat ze de prijs hadden gewonnen. Natuurlijk zorgt het tijdelijk voor een boost in je gelukservaring, maar dat zakt na een x-aantal maanden gewoon weer terug naar het oude niveau.

Hetzelfde geldt voor alles wat we kunnen kopen. Je ervaart even ‘die rush’. Daarna zak je weer terug naar je oude geluksniveau. Het blijkt dus zo te zijn: je kunt je geluk met materiële dingen niet langdurig verhogen. Het zit hem juist in de kleine – ja bijna ongrijpbare – dingen. Met de volgende twee praktische tips kun je zelf je algehele ‘happiness-feeling’ verhogen.

1. Zet je onderbewuste gericht in

Wist je dat jouw onderbewuste geen verschil maakt tussen iets wat er echt is of iets wat wordt neergezet alsof het er al is (bijvoorbeeld iets wat je je in je gedachten voorstelt). Daar kun je natuurlijk heel veel interessante kanten mee op. Ik kan daar uren over schrijven omdat dit zo’n ontzettend interessant thema is.

Even in het kort dan maar: je focust hiermee NIET op datgene wat er niet is (= tekort) en op datgene wat je energie naar beneden haalt. Maar je focust juist op datgene wat je graag wilt (= overvloed) en wat jouw energie een flinke positieve boost geeft.

Je begrijpt nu hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk positieve gedachten te hebben. Je onderbewuste gaat er dan gewoon van uit dat datgene waaraan je denkt er nu al is en daardoor is de kans groot dat je het ook echt gaat aantrekken.

Probeer hier dagelijks op te letten: welke kant gaan jouw gedachten op? Kun je ze ‘bijsturen’ door aan leuke en positieve dingen te denken? Probeer het eens uit en ga ermee aan de slag. In het begin is dit best lastig; het voelt erg geforceerd. Maar door het vaker te doen gaan het steeds gemakkelijker en ga je merken wat het je oplevert.

2. Leef in hier en nu

Sta ook eens stil bij het volgende: Het verleden kun je niet veranderen en de toekomst kun je niet bepalen. Toch zijn dit de twee aspecten waarmee we het meest bezig zijn in onze gedachten.

Zonde van je tijd toch? Het enige waarmee je echt iets kunt en waarop je invloed hebt, is het heden. Gebruik dit optimaal. Laat de gedachten over het verleden en de toekomst daarom bewust zoveel mogelijk los.

Wist je dat angstige of negatieve gedachten ook negatieve invloed hebben op je hormonen? Dat wil je natuurlijk voorkomen. Probeer die negatieve gedachten echt te stoppen. Dat is moeilijk, zeker als je ‘gevangen’ zit in een bepaalde (negatieve) gedachte.

Word je er bewust van dat het slechts je gedachten zijn en dat het niet echt is. Denk direct aan iets positiefs of iets leuks om zo je gedachten te ‘keren’. Probeer dit iedere keer te doen als zo’n angstige of negatieve gedachte oppopt. Dit is niet eenvoudig. Word je steeds meer bewust van alles wat zich afspeelt in je gedachten en krijg hier steeds beter grip op.

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen en in twee weken van mij leren hoe je een happy mindset creëert & hoe je elke dag je geluksmomenten creëert? Op 11 januari start mijn programma ‘Tune into happiness met Suus’ weer. Jij kunt erbij zijn!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?