Zes stappen om tot succesvolle verandering te komen
08 april 2015 

Zes stappen om tot succesvolle verandering te komen

De zes stappen die ik hier bespreek komen uit een model van de Logische niveaus die je helpt inzicht te krijgen wat je kunt veranderen om tot grote succesvolle veranderingen te komen.

Laten we beginnen. Ik omschrijf zes gebieden waarin je visualiseert en opschrijft hoe die er uit zien in je ideale situatie. Deze zes gebieden hebben invloed op elkaar. Als je iets verandert in het ene gebied heeft het invloed op de andere gebieden. Na de visualisatie gaan we kijken wat je kunt veranderen om je situatie te verbeteren.

Visualiseer hoe je ideale richting er uit ziet. Hoe voel je je? Als je je zo voelt, wat denk je dan? Wat zie je jezelf doen? Hoe klink je? Wat zien anderen aan je? Hou dit vast en stel jezelf de volgende vragen.

  1. Omgeving.

Hoe ziet je ideale omgeving eruit waarin je werkt? Schrijf op hoe je werkomgeving er uit ziet. Werk je alleen of met andere mensen? Welke type mensen heb je om je heen die jouw energie geven? Welk ideale werktijdstip is het?

2. Gedrag

Wat doe je daar in die omgeving? Wat zijn de handelingen die je verricht? Wat zien anderen aan je?

3.Capaciteiten.

Welke talenten of vaardigheden zet jij in als je hier werkt en je je zo gedraagt en in deze werkomgeving bent?

4. Overtuigingen

Waarvan ben je nu overtuigd dat jij dit nu kan? Wat zeg je tegen jezelf? Wat is je motto in dit ideale leven dat jou energie geeft?

5.Idenititeit

Wie ben je? Wat is die ene rol die je hier hebt? Wat kan helpen is om een figuur te visualiseren. Wat er als eerste opkomt houd je vast en vraag je af wat dat kan betekenen. Een voorbeeld kan een zonnebloem zijn met als betekenis het stralen naar andere mensen, om ze blij te maken.

6.Doel

Waarvoor doe je het nu allemaal? Waar maak jij als zonnebloem onderdeel uit?

Nu je dit allemaal hebt gevisualiseerd en hebt opgeschreven, kun je dit vergelijken met je huidige situatie. Hoe ziet je omgeving er uit? Kun je hier iets aanpassen wat meer ideaal voor jou is? Als je dit verandert, bedenk je dan of dit effect heeft op je gedrag, of op je capiciteiten of op je overtuigingen of n van de andere gebieden?

Ik ben heel benieuwd wat het je oplevert en zou het leuk vinden om dat in het reaktieveld hier onder terug te vinden. Laten we elkaar inspireren!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?