ZELFMAKEN speeltent!

Word jij ook zo enthousiast van ZELFMAAK ideen? Ik raak zelf super genspireerd door alles wat er op Pinterest voorbij komt. Ik zag op de blog van MyCakies bijvoorbeeld een geweldige speeltent die ik graag eens zou willen maken. En dat deed ik!

speeltent 1

Nou ja in de praktijk was het natuurlijk niet zo makkelijk! Het hele project duurde daarom ook langer dan de bedoeling was. Maar nadat ik eerst twee keer een kromme tent had, omdat ik het doek te strak had gemaakt, was mijn derde poging toch nog een succes! En vooral voor mijn zoontje Jeremy. Hij vindt de tent geweldig! Hij heeft er zelfs al een paar keer in geslapen. Gewoon in zijn bed, maar dan met de tent op het bed! Net echt 🙂

speeltent2 Karin Joan
In de video (scroll naar beneden) laat ik je in detail zien hoe ik de speeltent heb gemaakt, maar bij deze in een notendop.
speeltent 11 Karin Joan
Ik maakte de constructie van latjes en stokken rondhout, te koop bij de bouwmarkt. Hoe steviger de latten en de stokken, hoe minder kans je hebt dat een te strak doek de constructie doet doorbuigen. Voor een tweede keer zou ik toch stevigere gebruiken dan ik nu heb gedaan.
speeltent 10 Karin Joan
Ik boorde gaten in de latten en in de stokken om ze zo aaneen te kunnen bevestigen. Zo kan de constructie ook makkelijk weer uit elkaar gehaald worden. Handig om op te bergen of mee te nemen voor een dagje strand of bos.
speeltent 7
Ik maakte twee verschillende panelen stof voor de zijkanten van de tent. Het ene paneel maakte ik van 3 bij elkaar passende lappen die ik aaneen naaide. Het andere paneel maakte ik uit 1 stuk stof met een patchwork patroon. Beide stoffen kocht ik op de markt.
speeltent Karin Joan
Aan de onderzijde van de panelen naaide ik een tunnel om de stokken door te kunnen voeren. Aan de bovenzijde naaide ik de panelen aan elkaar en maakte daar ook een tunnel in om de bovenste stok van de tent door te kunnen voeren.
speeltent5
Jeremy vond de tent helemaal leuk, maar wel een beetje hard om in te liggen. Het was zijn idee om er een zacht kleedje in te maken. Dus maakte ik er een van een op maat geknipt dekbed. Ik naaide daar een overtrekje voor van dezelfde stoffenserie als de rest van de tent.
speeltent6 Karin Joan
Het kleedje komt op de grond en de tent daar bovenop.
speeltent 9 Karin Joan
De lintjes op de hoeken van het kleed, gebruik ik om het kleed aan de onderste stokken van de tent vast te knopen.
speeltent 4 Karin Joan
Vervolgens naaide ik voor 4 woonkussens, sloopjes in dezelfde mooie stoffen. Hoe je eenvoudig zelf kussensloopjes kunt maken, lees je op mijn blog in het project: “Kussen met handgeschreven tekst”.
playtent1b Karin Joan
Met behulp van textiellijm bracht ik applicaties aan in de vorm van een ster en letters.
speeltent 16 Karin Joan
De sterrenslinger heb ik rond kerst gekocht. Deze past perfect bij de tent en maakt het helemaal af!
speeltent12 Karin Joan
Jeremy vindt zijn tent TOP! Hij ligt er echt iedere dag wel even in. De tent staat of in de tuin, of in zijn kamer, of in de woonkamer. Waar dan ook, het is momenteel zijn favoriete chill-out plekje!
speeltent 13 Karin Joan
Denk je dat je zelf ook zo’n tent zou kunnen maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt! Laat je een reactie achter? Ik lees ze allemaal en antwoord ook graag! Of laat je het maken van zo’n tent liever aan iemand anders over? Deel het dan! Op Facebook of Twitter of per mail. (leuk project voor een lieve opa misschien 😉
speeltent 14 Karin Joan
Vergeet de VIDEO hieronder niet te bekijken!
Superleuk dat je (weer) langs geweest bent.
Geniet van ieder zonnestraaltje, hopelijk zijn het er vele deze zomer!
Hartelijke groetjes
en tot een volgend project!!
Karin Joan

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?