ZELFMAKEN; Gezellig samen thuis - houten hartjes
22 januari 2020 

ZELFMAKEN; Gezellig samen thuis - houten hartjes

Houten hartje maken met Transfermarker

Buiten is het nat en er waait een stevige wind. Gelukkig ben je al bijna bij de voordeur, snel de sleutel in het slot. De warmte van thuis verwelkomt je met een zachte omhelzing. Blijf vanavond maar lekker thuis, even helemaal niets! En laat het buiten maar lekker herfst zijn: wij zijn Gezellig samen Thuis.

Dat is een beetje het idee dat ik kreeg bij deze tekst. Ik schreef het met waterverf en een nonchalant penseel op de achterkant van een rol behang. Nu laat ik jou in dit blog zien hoe je het in een paar tellen op een houten hartje krijgt met de Transfermarker.

gezellig-samen-thuis

Experimenteren met vormen en tekst

Om deze techniek uit te voeren, gebruik ik houten harten hangertjes die ik kocht bij de Action. Maar houten ornamentjes zijn in deze periode op vele plekken te vinden in allerlei vormen: sterren, kerstbomen, engeltjes, hertjes noem maar op! Ik koos echter voor een hartje, omdat ik dat zo goed vond passen bij deze tekst.
Ook kun je uiteraard kiezen voor een andere tekst. Denk bijvoorbeeld aan de naam van een kindje, een beroemde uitspraak van opa, of de tekst van een lied. Eigenlijk kun je elke tekst uittypen op de computer en met deze techniek op een houten ornamentje krijgen. Zo kun je wel heel speciale en super-persoonlijke sint- en kerst-cadeautjes maken.
hartje-kerst

Hoe werkt het?

  1. Om deze techniek uit te voeren, heb je een geprinte tekst nodig op papier in spiegelbeeld. Deze tekst moet met toner geprint zijn. De meeste mensen hebben thuis een inkjetprinter staan, in dat geval moet je het printje even kopiëren, bijvoorbeeld in de supermarkt. Een laserprinter is wel direct geschikt.
  2. Knip de tekst uit en plak deze met schilderstape ondersteboven op het houten hartje met de printzijde op het hout.
  3. Ga met de Transfermarker over de achterzijde van de print heen. Alsof het magie is, wordt de print meteen zichtbaar door het papier heen. Dat is handig, want nu weet je precies waar je moet wrijven.
  4. En dat is precies de bedoeling: wrijf met aardig wat druk over de print heen om de print over te brengen op het hout. Gebruik voor dat wrijven de zijkant van een lepel oid.
transfermarker

Tot slot

Nu komt het leukste: Verwijder de print van het hartje en je onthult een hele mooie afdruk op het hout! Het effect is als bij een stempel: het is niet altijd helemaal perfect en dat geeft een mooi karakter aan de print. Je kunt het overal aanhangen, zoals in de auto, aan de kerstboom of ergens anders in huis.
hartje-printen-tekst

Details toevoegen

Wil je het nog meer eigen maken? Dan kun je bijvoorbeeld een stippellijntje langs het randje van het hartje tekenen. Dat geeft een afgewerkt effect. Rijg een koordje door het gaatje en klaar is jouw ‘Gezellig samen Thuis’ hartje.
houten-hartje-maken

Nog meer zelf maken!

Met dezelfde techniek en tekst maakte ik ook deze woonkussen voor kerst. Eigenlijk gaat dat op dezelfde manier als bij de hartjes, alleen is het groter. Binnenkort komt dit project met gratis download op mijn eigen blog. Wil jij ook kussens maken, kijk dan hier hoe ik een gehaakte kussen maakte, zonder te hoeven naaien.

Video: Houten hartje maken

Kijk hieronder hoe je het houten hartje kunt maken een overzichtelijke video.

Ik wens je heel veel zelfmaakplezier! Geniet van alles wat je dierbaar is en maak iets moois.
Hartelijke groetjes,
Karin Joan
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?