ZELFMAKEN! Fotolijst Kapstok met Namen
26 mei 2014 

ZELFMAKEN! Fotolijst Kapstok met Namen

Mijn nieuwe neefje Jaylen is vorige maand geboren. Daar wilde ik graag een heel speciaal cadeau voor. En wat is er specialer dan ZELFMAKEN?! Ik maakte daarom deze Fotolijst-Kapstok met zijn naam en die van zijn grote broer. Nu had ik nog geen foto van de kleine Jaylen, dus heb ik even voor de show, 2 foto’s van Jeremy (mijn zoontje) in de lijstjes geplaatst (heerlijk boefie is t!)


Fotolijst Kapstok 3 Karin Joan

De ster maakte ik ook speciaal voor Jaylen. Daar lees je alles over op mijn blog. Hier vertel ik je graag hoe ik deze kapstok-fotolijst heb gemaakt. Maar voor alle details, moet je zeker even de video hieronder bekijken.

Fotolijst Kapstok 1 Karin Joan

Ik gebruikte als basis voor de Fotolijst Kapstok een houten bord, een deel van een plank die we ooit gebruikt hebben voor in de schuur. Je zou ook mdf kunnen gebruiken als je dat hebt. Verder gebruikte ik 2 fotolijstjes en kastdeurknopjes.

Fotolijst Kapstok 5 Karin Joan

Ik verfde zowel het bord als de lijstjes en de knopjes met dezelfde verf in dezelfde kleur. Ik wilde graag dat de namen die ik later zou aanbrengen, heel goed zouden opvallen. Daarom werd al het andere een kleur.

Fotolijst Kapstok 4 Karin Joan

Waar de lijstjes zouden komen te hangen, sloeg ik spijkertjes in het bord. Op de plekken van de knoppen boorde ik gaten. En op de achterzijde van het bord, schroefde ik schilderijlijst-hangers vast.

Voor de namen maakte ik zelf sjablonen. Dit kun jij ook makkelijk doen: print de namen in sjabloonletters uit. Plak er boeklon overheen ter versteviging. Knip de letterdelen uit en voila! Je hebt je eigen sjabloon gemaakt. Meer details in de video hieronder. Linkjes naar sjabloonletters vind je op mijn blog.

Fotolijst Kapstok 7 Karin Joan

De letters heb ik met zelfgemaakte modelleerpasta aangebracht. Hetzelfde recept als ik gebruikte voor mijn ‘Stop niet met dromen’ canvas. Met 2 delen verf, 2 delen babypoeder en 1 deel lijm. Smeer de pasta over de sjablonen op het hout. Verwijder het sjabloon en geniet van het resultaat!

De fotolijstjes hang je aan de spijkertjes op het bord en kun je wisselen zo vaak je wilt.

Fotolijst Kapstok 7 Karin Joan

Mijn nichtje was heel blij met haar cadeautjes! Voor een naam als Jaylen zal je ook niet zo makkelijk een naamcadeau in de winkels vinden en al helemaal niet zo’n speciale!

En nu jij!! Kies jouw kleur en jouw stijl voor de lijstjes. Je kunt dit project ook uitvoeren met 1 of juist nog meer lijstjes en met of zonder kapstokknopjes. Het hoeft helemaal niet hetzelfde te worden, als het maar bij jou past! Wil je het nog simpeler? Kijk dan eens op mijn blog hoe ik de ster maakte.

Fotolijst Kapstok 8 Karin Joan

Ken jij iemand die dit ook leuk zou vinden? (of wil je graag dat iemand anders het voor jou maakt? 😉 Deel het dan! Op facebook of Twitter of per mail.

Superleuk dat je weer langs bent geweest!! Helemaal geweldig als je even een reactie achter laat! Alvast bedankt.

Hartelijke groetjes en tot een volgend project.

Karin Joan

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?