Zelfgemaakte pestoboter

Portie: ongeveer 50 g boter
Bereidingstijd: 1 nacht fermentatietijd + 15 minuten bereidingstijd

Ingredinten

  • 1 liter room met een vetgehalte van minimaal 40 %
  • Een tiental ijsblokjes
  • 3 el Pesto alla genovese

Bereidingswijze

  1. Giet de room in een kom en laat deze een nacht op kamertemperatuur staan.
    Home made pestoboter
  2. Mix daarna de room op hoge snelheid tot hij gaat schiften. Er ontstaan dikke gele vlokken.
    Home made pestoboter
  3. Neem nu een kaasdoek (kan je voor enkele euro’s kopen in een kookwinkel) en maak deze nat. Wring het vocht er goed uit en vouw de kaasdoek in drie lagen. Leg de kaasdoek over een vergiet.
  4. Giet nu het roommengsel voorzichtig door de kaasdoek.
  5. Breng de uiteinden van de kaasdoek samen en wring voorzichtig het vloeistof uit de doek.
    Home made pestoboter
  6. Pers nu de overgebleven vlokken samen tot een klomp boter.
    Home made pestoboter
  7. Neem nu een diepe kom met koud water en voeg er de ijsblokjes aan toe.
  8. Kneed daarin de boter en gooi het water weg als het troebel wordt. Herhaal deze stap tot het water niet meer troebel is.
  9. Leg nu de klomp boter in een diepe kom en voeg er de pesto alla genovese aan toe. Mix het geheel op lage snelheid. De boter wordt zachter en mengt zich met de pesto.
    Home made pestoboter
  10. Bewaar de boter in een vlootje in de koelkast. De boter zal door de koude temperatuur hard worden.
  11. Haal de boter net voor het serveren uit de koelkast. Het smaakt lekker op een ciabatta of toastje.

    Kijk op South & Pepper voor nog meer zuidelijke stap-voor-stap-recepten!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?