Zelf makkelijk een ringkussentje maken
29 april 2014 

Zelf makkelijk een ringkussentje maken

Als fotograaf kom ik regelmatig op bruiloften. Het is elke keer weer een feest om een verliefd stel te mogen meemaken op n van de meest bijzondere dagen van hun leven. Het meest mooie op bruiloften vind ik de persoonlijke accenten. Ik houd van zelfgemaakte dingen en al helemaal wanneer deze dingen iets zeggen over de karakters van het bruidspaar. Begin dit jaar was ik op een bruiloft van een vriendin en aangezien ze nog geen ringkussentje hadden bood ik aan om deze voor haar te maken. Ze houdt van de kleur roze, bloemen en van vrouwelijke en zachte materialen. Meer informatie had ik niet nodig! Ze vonden het een leuk en nuttig cadeau en het paste perfect bij de andere roze accenten op de bruiloft. Het basis ringkussentje kun je decoreren naar smaak (genoeg ideen op Pinterest) en ook door andere materialen en kleuren te gebruiken kun je het aanpassen aan het bruidspaar. Leuk om zelf te gebruiken of om cadeau te doen!

Benodigdheden:

  • Stof
  • Binnenkussentje (te koop bij de Action)
  • Naaimachine of naald en draad
  • Stuk karton
  • Eventueel lint, kant, kralen etc.
  • Schaar
  • Liniaal

www.wonder-fotografie.nl

Knip eerst een vierkant uit het stuk karton. Mijn vierkant was 12,5 bij 12,5 cm, maar iets groter of kleiner kan uiteraard ook.

www.wonder-fotografie.nl

Trek het vierkant over op het stof met een potlood of krijtje en knip hier met een rand van 1cm omheen.

DIY ringkussentje

Herhaal dit nogmaals, zodat je twee vierkanten hebt. Let op dat de potloodstreep (of krijtstreep) aan de achterkant van de stof zit. We gaan het kussentje binnestebuiten maken en dan zie je uiteindelijk niets van de strepen.DIY ringkussentje

Leg nu de twee vierkantje stukjes stof tegen elkaar aan met de mooie kant van de stof naar binnen. Als het goed is zie je nu de potlood/krijtstrepen. Naai de twee lapjes stof aan elkaar vast langs het getekende vierkant, maar laat een stukje van ongeveer 2 cm open.

DIY ringkussentje

Nu kun je door dit open stukje heen het kussenhoesje binnenstebuiten keren. Zo heb je de goede kant van de stof weer aan de buitenkant.

DIY ringkussentje

Vul nu het kussentje door dezelfde opening met de vulling uit het binnenkussen. Als het goed is kun je meerdere ringkussentjes hiermee vullen.

DIY ringkussentje

Wanneer het kussentje vol genoeg is kun je deze voorzichtig met de hand dichtnaaien.

DIY ringkussentje

Ik heb mijn ringkussentje versierd met een soort bloem van organza. Eerst maakte ik een soort rol van de stof en daar trok ik met een grove steek een naald en draad door heen. Die trok ik toen aan en zo kreeg ik een mooie bloem.

DIY ringkussentje

Het is altijd wel handig om iets van een lint aan een ringkussentje te bevestigen, zodat het bruidspaar de ringen er daadwerkelijk aan vast kunnen knopen (klein detail). Het lint en de bloem kun je met naald en draad vastzetten.

DIY ringkussentje

Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Hieronder staan nog twee andere kussentjes die ik gemaakt heb.

DIY ringkussentje

DIY ringkussentje

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?