Woonplant van de maand mei, Chinese Roos
23 mei 2015 

Woonplant van de maand mei, Chinese Roos

De Chinese Roos is echt prachtig. Een plant met grote, kleurige bloemen en glimmende groene balderen.

Met de Chinese Roos heb je een bijzonder plant in huis. De bladeren hebben een mooie ovale vorm en een spits puntje. De bloem van de Chinese Roos kan wel een doorsnee van 12 cm krijgen, maar ook in de knop is de Chinese Roos al een beauty. De bloem bestaat uit 5 kroonbladeren en ze bloeien maar heel kort, soms zelfs maar een dag. Maar ze worden wel non stop opgevolgd door nieuwe bloemen, je kunt er dus wel lang van genieten.

Met de Chinese Roos haal je kleur in huis. De prachtige bloemen zijn verkrijgbaar in het rood, oranje, geel, paars, roze, wit en mijn favoriet met twee kleuren per bloem.

De Chinese Roos houdt van zon en kan met warm weer ook buiten staan. In het zuid-westen van Azi komt de Chinese Roos zelfs in het wild voor en groeit deze prachtige plant in struikvorm van soms wel 4 meter hoog.

Houd je de Chinese Roos binnen zet m dan op een zonnige plaats en geef geregeld een beetje water. Haal de uitgebloeide bloemen regelmatig weg, dan blijft de plant nieuwe bloemen maken. In de winter is een lichte, koelere kamer en iets minder water het beste. In de lente kun je, indien nodig, de plant nog wat terugsnoeien. Wil je de Chinese Roos verpotten in het voorjaar? Gebruik dan een toplaag van potgrond voor Geraniums.

De Chinese Roos doet het ook prachtig in je tuin of op je balkon in de halfschaduw. En er is variatie genoeg: de Hibiscus is er op stam, als kleine en grote struik. Omdat de plant zo hoog kan worden, kan het een mooie natuurlijke haag vormen als je bijvoorbeeld je tuin wilt afschermen voor de buren. En voor wie graag iets extras tijdens een diner wil doen; met de bloemen van de Chinese Roos kun je mooi gerechten versieren.Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?