Wining and dining bij Firma Pickles
15 december 2014 

Wining and dining bij Firma Pickles

In een klein straatje verstopt in het centrum van Utrecht vind je Firma Pickles, het beste hamburgerrestaurant in Nederland als je het mij vraagt. Van cheeseburger tot bbq burger, je vindt het hier allemaal. Ben je in de stemming voor iets bijzonders? Dan ben je ook hier aan het juiste adres. Naast ‘reguliere’ burgers bieden ze ook een aantal bijzondere burgers aan. Zo staat er een Wagyu Beef Burger met zwarte truffel op de kaart en de Surf & Turf met verse kreeft. Ook aan vegetarirs is gedacht. Zo serveert Firma Pickles een Veggie Burger, met een burger van de vegetarische slager, en ook een New Zealand Kumera Burger, met een burger van zoete aardappel.

Alle burgers van Firma Pickles zijn van biologisch rundvlees en met zorg bereid. En dat proef je! Ik overdrijf niet als ik zeg dat alles aan deze burgers gewoon klopt. Het vlees is heerlijk mals en tot perfectie gebakken, de toppings zijn precies in de juiste verhouding en zelfs de broodjes zijn uitstekend.

Firma Pickles Porc

Firma Pickles zou zijn naam niet waarmaken als niet bijna elke burger zou worden geserveerd met pickles. Daarnaast is er natuurlijk ook nog een enorme keuze aan andere toppings. Denk bijvoorbeeld aan diverse soorten kaas, sla, sjalotten, champignons, pancetta en zelfs avocado. Vraag het gerust aan de bediening als je de toppings net iets anders wilt of vraag ze om suggesties. Het personeel is meer dan bereid om mee te denken.

Dat is gelijk ook de charme van dit restaurant. Het eten is natuurlijk uitstekend, maar ook het personeel is heel erg vriendelijk en de sfeer is goed. Je eet hier gezelliger en comfortabeler dan in een standaard burgerrestaurant, maar tegelijkertijd is Firma Pickles erg toegankelijk en weet jong en oud het restaurant te vinden. Ik at op een zaterdagmiddag rond 1 uur bij Firma Pickles en zelfs op dat moment was het al razend druk.

Maar dan een moeilijke keuze, want wat kies je uit al het lekkers op de kaart? De keuze was erg moeilijk maar uiteindelijk heb ik mogen proeven van de Double Cheese Burger en de vegetarische New Zealand Kumera Burger. Beide burgers waren heerlijk! En bij al dit heerlijks drink je natuurlijk een goed glas wijn, het is tenslotte een burgers & wines restaurant. De kaart staat vol met heerlijke wijnen en tot mijn verbazing gaan wijn en burgers inderdaad uitstekend samen.

Burgers Firma Pickles

Ik raad het iedereen aan om zeker eens een keer te eten bij Firma Pickles. Je vindt Firma Pickles in Utrecht in de Drieharingstraat, maar ze hebben ook een filiaal in de Markthal in Rotterdam. Eet smakelijk!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?