Wildboeket maken van de pluktuin
24 juli 2019 

Wildboeket maken van de pluktuin

Hou jij ook van bloemen en lijkt het je leuk om een eigen wildboeket te maken? Lees hier hoe en waar je dat kunt doen!

Verschillende pluktuinen

Afgelopen week ben ik met mijn dochter (Nikita) naar de Pluktuin Voortje in Mierlo (NB) geweest. Deze pluktuin is voor ons in de buurt, maar er zijn er heel veel meer in Nederland. Als je in Google zoekt op Pluktuin Nederland zie je in 1 oogopslag welke bij jouw in de buurt zit.

Pluktuin Voortje heeft vele prachtige en kleurige bloemen en licht mooi aan de rand van het bos en weiland. Je kunt hier dus bloemen plukken die je zelf mooi vindt. Deze pluktuin wordt beheerd door hele lieve mensen die het als hobby begonnen zijn, maar vanwege de populariteit een beetje uit de hand gelopen is. Leuk om er met kinderen heen te gaan en vooral leuk om jouw eigen bos bloemen samen te stellen.

Wildboeket maken van de pluktuin 1, elsarblogBenodigdheden voor 1 wildboeket

Ben je niet zo bekend met het samenstellen van je eigen boeket? Dit heb je in ieder geval nodig voor een mooie bos. 

  • Maximaal 2 takjes met een grote bloem
  • Een aantal verschillende bloemen die erbij kleuren
  • Een aantal takken met bladeren (zonder bloemen)

Wildboeket maken van de pluktuin, elsarblog

Aan de slag:

  1. Om te beginnen kies welke kleur de basis moet zijn voor jouw wildboeket. Ik heb in mijn geval roze gekozen als hoofd kleur.
  2. Daarna pluk je maximaal 2 takken met een grote bloem (zoals bijvoorbeeld Hortensia’s)
  3. Vervolgens ga je combineren met verschillende bloemetjes. Dit kunnen in de kleur roze zijn, maar je kunt het ook combineren met andere kleuren, zoals wit en paars in dit voorbeeld.
  4. Tenslotte de groene takjes (zonder bloemen) die het boeket een beetje speels maken.

Extra tips

Let er even op dat je takjes kiest die een verschillende hoogte hebben. Dat maakt het boeket heel stoer maar toch ook vrolijk en wild natuurlijk! Als jij dit bij elkaar in een vaas zet met een smalle opening in verhouding met rest van de vaas, dan heb je zonder twijfel een heel mooi wildboeket. Heb jij wel eens een boeket zelf geplukt?

Heel veel plezier ermee! 

Liefs Elsa

Wildboeket maken van de pluktuin 3, elsarblog

Over de auteur

Ik ben Elsa en ik hou van het leven. En praktisch alles geeft me inspiratie; koken en dingen maken vind ik helemaal geweldig. Dat wil ik graag met jullie delen op VriendinnenOnline en ook op mijn eigen blog Elsarblog.com. Heel veel leesplezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?