Wie is Mr. Toppit?

Dat is de laatste zin van het vijfde deel uit de reeks Hayseed Kronieken, een niet bestaande serie kinderboeken, geschreven door Arthur Hayman. En dat is de man die in het boek maar kort leeft en toch de grote rol op zich neemt.

Na zijn overlijden wordt zijn boekenserie een ware hit en speculeert iedereen over de mysterieuze Mr. Toppit. Wie is hij, wat wil hij en had Arthur Hayman dit als einde bedoeld of nog een zesde deel in petto?

Stel je voor dat J.K. Rowling na deel zes van Harry Potter verongelukt zou zijn… Met dat gevoel blijven mensen achter.

Buiten dat is het een raadselachtig verhaal is het ook een familieroman, inclusief alle vreemde familiebanden tussen moeder, kinderen en hun omgeving. De illustratrice van de Hayseed kronieken speelt een belangrijke rol, maar nog belangrijker is de rol van Laurie.

Lauri is een onbekende dikke vrouw uit Californië die als eerste bij Arthur Hayman is nadat hij een ongeluk heeft gehad. Hij vertelt haar enkele dingen, maar zij maakt ook haar eigen waarheid rondom hem en zijn leven. Dat schept verwarring bij de lezer en maakt dat je nieuwsgierig wordt naar het echte verhaal.

Uiteindelijk is het wel Lauri die in Amerika een rage van de boeken maakt en dat iedereen over Mr. Toppit speculeert. Wat doet die plotselinge faam en rijkdom met de familie Hayman? Dat mag je zelf gaan lezen!

Mr. Toppit van Charles Elton, uitgeverij Prometheus, is verkijgbaar bij je plaatselijke boekhandel of via online shops, of te leen in je bibliotheek.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?