Welke type bikini past bij welk figuur?
10 mei 2024 

Welke type bikini past bij welk figuur?

Net als bij het kopen van een goede bh, kan het vinden van een mooie bikini een uitdaging zijn. Welk soort bikini flatteert jouw natuurlijke vormen? Elk lichaam is weer anders en ook persoonlijke voorkeuren spelen mee, zeker wanneer het gaat om de kleur en pasvorm. Het vinden van een bikini die echt bij jou past, helpt je comfortabel en zelfverzekerd op het strand of langs het zwembad te lopen deze zomer. Wij geven je tips om je op weg te helpen in de zoektocht.

Op welke delen van je lichaam wil je de focus leggen?

Om te beginnen is het goed om te kijken welke aspecten van je lichaam je zou willen benadrukken bij het zoeken naar een bikini voor dames. Wil je de focus leggen op je decolleté, op je billen of juist op je buik? Of wil je het liefst helemaal geen focus op je lichaam leggen? Dan zijn belangrijke uitgangspunten om je zoektocht mee te beginnen.

Bikinitop

Als je je decolleté meer wilt laten uitkomen, dan kun je aan een push-up bikini denken zodat je borsten meer volume krijgen. Heb jij juist een smallere buste, dan kan een top met rushes, franjes of opvallende patronen optisch meer volume creëren.

Heb je een grotere cupmaat, zorg dan altijd dat je goede ondersteuning hebt. Een beugel bikini en rechte bandjes zijn dan goed geschikt.

Een strapless bikinitop (bandeau) zal je schouders optisch breder laten lijken, dit past mooi bij vrouwen die bredere heupen en een smallere bovenkant hebben.

Bikinibroekje

Ook in bikinibroekjes zijn er meerdere uitsnedes mogelijk. Zijn jouw heupen breder dan jouw bovenlichaam? Dan kan een broekje met een hogere taille bij jou mooi staan. Je heupen worden hierdoor optisch smaller, waardoor er meer balans in je boven- en onderlichaam komt.

Heb jij juist lange benen, maar weer een korter bovenlichaam? Dan past een hoog uitgesneden bikinibroekje goed bij jouw figuur. Zo accentueer je je bovenlichaam en het doet je benen langer lijken. Ook een broekje met felle prints en kleuren zal goed passen.

Zijn jouw schouders breder dan je heupen en wil je de aandacht naar beneden trekken om wat meer balans te vinden? Dat kun je doen door een opvallend broekje te kiezen, met bijvoorbeeld franjes, een riempje, felle kleuren of een print.

Vind je het fijn om je buik een beetje te verdoezelen? Dan kun je het beste kiezen voor een broekje met een hoge taille die daar deels overheen valt.

Comfort en support

Voor alle lichaamstypes is het belangrijk om goede ondersteuning te hebben en een set te kiezen die comfortabel zit. Je moet er immers een groot gedeelte van de dag in rondlopen. Als je een voller decolleté hebt, dan zorgen verstelbare bandjes, een beugel en een brede onderkant voor goede ondersteuning.

Ben jij een actief type en veel in beweging? Dan is een sportbikini met een stevigere cup en meer bedekking juist beter geschikt.

Testen en passen

De tips hierboven kun je meenemen ter kennisgeving, maar het is vooral belangrijk dat jij je prettig in je bikini voelt. Probeer daarom vooral verschillende stijlen uit; van hoge tailles, naar broekjes met touwtjes of juist een hoge uitsnede. En wat past beter bij jou; een bikini met printjes, rushes of juist een rustige stijl? Hoe beter je aankoop aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren, hoe meer jij kunt shinen in de vakantie. Veel succes en plezier!

Ook leuk, eerder schreven we over welke hoed bij welk type gezicht past.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?