Welke angst heb jij?

Pachad en Jira worden beide genoemd in de Bijbel. Dus al ver voordat wij dit wetenschappelijk gingen onderzoeken,

Pachad staat voor de angst voor ingebeelde gevaren, waarvan ik net al wat voorbeelden noemde. Deze angst willen we overwinnen en we gaan allerlei manieren vinden om niet meer bang te zijn. Ervaar je Pachad, dan zijn er ontzettend veel manieren om je angst te overwinnen. Denk hierbij aan focus op je ademhaling en jezelf gerust stellen.

De andere angst, Jira, gaat veel verder dan Pachad. Jira heeft drie verschillende betekenissen.

  1. Het gevoel dat je krijgt als je meer ruimte in neemt dan je gewend bent
  2. Het gevoel dat je krijgt als je veel meer energie krijgt dan je had.
  3. Het gevoel dat je ervaart in tegenwoordigheid van het Goddelijke.

Stel je voor dat je je roeping in je leven wil gaan volgen. Dat raakt je binnenste en zal geweldig zijn! Stel je voor dat je heel succesvol wordt en dat je een community krijgt van duizenden mensen die naar jou luisteren? Dat kan dan weer heel beangstigend zijn, omdat je dan bijvoorbeeld heel veel verantwoording voelt. Dat kan dan zo ontzettend groot kan zijn, dat je niet weet hoe je dat moet handelen. Tara haar ogen openden toen ze over deze angst hoorde, want zij coacht vrouwen die een persoonlijke groei doormaken. Deze vrouwen ervoeren ook angst, Jira. Tara ontdekte dat als je Jira ervaart, je het helemaal mag verwelkomen. Je hebt dan contact met je innerlijke gids en die weet wat voor jou de juiste weg is.

Ik hoop dat als je voortaan angst ervaart, je nu onderscheid kunt maken tussen Pachad en Jira. Werk aan de angst Pachad en verwelkom je Jira angst.

Liefs Katja

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?