Wat te doen met vriendinnen? - 12 ideeën!
23 december 2019 

Wat te doen met vriendinnen? - 12 ideeën!

Zoek je inspiratie, omdat je niet weet wat je wilt doen met je vriendinnen? Hier zijn 12 tips voor jou!

1. High tea

Altijd een geslaagde middag, lekker high tea’en met je goede vriendin(nen)! Terwijl je uren kunt bijkletsen kun je onbeperkt thee drinken en wordt er allerlei lekkers aan je tafel geserveerd. Heerlijk!

2. Stad bezoeken

Er zijn vaak veel meer leuke steden in Nederland die we nog helemaal niet gezien hebben. Dus pak de auto of trein en ga eens naar bijvoorbeeld Nijmegen, Zutphen, Maastricht, Haarlem, Delft of Amersfoort.

3. Iets lekkers bakken

In je eentje is het natuurlijk veel minder leuk om taart of koekjes te bakken dan met een goede vriendin. En daarna samen opeten natuurlijk, gezellig.

4. Wandelen

Ga eens naar het bos of strand. Er zijn zoveel prachtige gebieden in Nederland waar je uren kunt wandelen en uitwaaien. Vaak beland je dan ook in echt goede gesprekken, quality time gegarandeerd.

5. Dagje naar de sauna

Om helemaal relaxed te worden, kunnen wij haast niets beters bedenken dan een dagje naar de sauna. Hou je er niet van om met een vriendin bloot te gaan? Ga dan op één van de badkleding-dagen.

6. Spelletjes

Zodra het buiten koud en vroeger donker wordt, komen bij ons de spelletjes weer uit de kast. Een avondje Monopoly, 30 seconds of Dixit is gegarandeerd fun. Nodig hiervoor wel meerdere vriendinnen uit.

7. Schaatsen

Trek je goede (of nieuwe) vriendin aan de mouw om haar mee te nemen naar één van de pop-up schaatsbanen die tijdens de winterse dagen in de meeste grote steden te vinden zijn. Een hele gezellige activiteit die jullie lang zal bijblijven. Ps, vergeet niet om een leuke winterse foto te maken!

8. Kaasfondue

Er zijn zoveel leuke restaurantjes die overheerlijke kaasfondue kunnen serveren. Je zit gelijk in de juiste sfeer voor een ontspannen avondje.

9. Bowlen

Voor de één is dit vaste prik en de ander is er sinds het laatste kinderfeestje niet meer geweest: De bowlingbaan. Onderschat de lol van dit spelletje niet. Het is gezellig, informeel en ook nog een beetje competitief. Zorg wel dat je een aantal vriendinnen bij elkaar hebt voor deze activiteit, met 2 meiden is het misschien minder interessant.

10. Shoppen

Do we need to say more?! Shoppen kan echt al-tijd! Even een lekker lunch of kop koffie tussendoor en hup, lekker de winkels afstruinen.

11. Creatief met je vriendin

De herfst en winter zijn bij uitstek de seizoenen om je creatieve geest de vrije loop te laten. Schrijf je eens in voor een cursus schilderen, portretfotografie of een workshop acteren. Gegarandeerd plezier en wellicht ontdek je nog een nieuw talent!

12. Wijnbarretje

Wij zijn helemaal fan van wijnbarretjes! Er is haast niets gezelliger om met vriendinnetjes een lekkere fles wijn, kaasplankje en serranoham te bestellen bij de Italiaanse eigenaar van dat wijnbarretje bij jou in de buurt.

13. Workshop yoga

Ben jij niet standaard in de yogaschool te vinden? Dan zou je dat misschien toch eens moeten proberen. Het zorgt er voor dat je lichaam en geest in balans komt en juist in de winter heb je dit hard nodig. Dus trek je vriendin van de bank om samen deel te nemen aan een proefles bij jou in de buurt. Origineel, gezellig én ontspannen!

Nog meer inspiratie nodig? Lees hier 40 leuke dingen om te doen met vriendinnen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?