Wat is nu het verschil tussen BB, CC en DD creme?
06 november 2014 

Wat is nu het verschil tussen BB, CC en DD creme?

Deze cremes zijn een Duitse uitvinding en zijn razend populair geworden in Azi. Al snel wisten de vele cosmeticamerken dat dit een hype zou worden en voegden deze cremes naarmate aan hun gamma toe.

Maar al die letters: BB, CC, DD, … kan jij hieraan uit? En wat doet wat? We zetten het hier even op een rijtje.

Een BB creme staat voor beauty balm of wordt ook blemish balm genoemd. Het geeft je een soepelere huid, hydrateerd en beschermt je tegen de zonnenstralen. Bovendien bevat het SPF, waardoor je dit kan beschouwen als een 2de dagcrme. Een BB geeft je een lichte dekking, alzo is deze perfect voor een iets meer jongere huid.

Een CC creme kan je gemakkelijk vergelijken met een BB creme, maar staat voor Color correcting en hierin ligt ook het verschil. Wat doet het? Deze wordt meestal gebruikt om vermoeidheid en roodheid weg te werken. Qua textuur is het veel lichter dan een BB creme, wat ook aangenamer aanvoelt op de huid. Kortom ben je iemand die wat last heeft van acne, donkere kringen of heb je hier en daar wat roodheid die je graag zou bedekken? Dan is de CC creme iets voor jou.

Al gehoord van een DD creme? Het is normaal als je dit nog niet kent, aangezien het iets nieuw op de markt is. De DD creme staat voor dynamic do all. Het wordt gezien als een super crme, die de beide BB en CC cremes combineert. Nochtans ligt de focus vooral op het gedeelte anti-aging. Deze creme zou je rimpels en fijne lijntjes verminderen en beschermt de droge plekjes op je huid. Ben je meer een ouder iemand en wil je deze rimpeltjes toch wat stiekem verbergen dan zijn de letters DD jouw cosmetica geheim.

Samengevat: Heb je dagelijks niet veel tijd en wil je snel de badkamer uit? Breng dan n van deze cremes aan en je komt buiten met een iets egalere en hydraterende huid. Show this beautiful face!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?