Waarom hebben veel vrouwen in de begin van een relatie vaak veel meer zin in seks?
30 maart 2017 

Waarom hebben veel vrouwen in de begin van een relatie vaak veel meer zin in seks?

Geen zin in seks

In het begin zijn de hormonen op hoog toeren, de vlinders (de verliefdheid) zorgen voor dat vrouwen vaak veel zin hebben in seks. Dus zij hebben zin uit zich zelf, zijn vooraf al met seks in hun hoofd/gedachten bezig. Dit neemt vaak binnen 1-1,5 jaar af en dan wordt het houden van. De eerste verliefdheid fase is verdwenen. Dus hierdoor ook de hormonen die ervoor zorgen dat zij veel zin in seks hebben. Natuurlijk heb je ook vrouwen die de zin blijven houden ook is de verliefdheidfase over.

Seksorgaan Hoofd

Dit stuk zin in seks door met gedachten met seks bezig te zijn doen mannen eigenlijk altijd. Zij gebruiken hun hoofd uitstekend als seksorgaan. Mannen hebben in het algemeen vaker de gedachte aan seks uit zich zelf en ook helpt hun visuele instelling enorm. Mannen raken tenslotte opgewonden als zij visuele prikkels krijgen zoals korte rokjes, diepe decollets enz. Dan gaat hun fantasie op hol.

Opgewonden door visuele prikkels

Vrouwen hebben deze visuele instelling stukken minder. Als zij een man zien aangekleed of bloot raken de meesten hiervan niet opgewonden. Zij krijgen hierdoor geen fantasien waardoor zij opgewonden raken. Ook zijn zij niet veel met seks in hun hoofd bezig, de dagelijkse dingen zoals werk, kinderen, huishouden enz nemen de overhand. Vaak weinig ruimte voor de gedachten in seks. Deze vrouwen gebruiken hun hoofd dus niet als seksorgaan!

Liefdesbewijs zin in seks

Dat deze vrouwen minder zin in seks hebben heeft niks met het houden van tegenover hun partner te maken. Zij houden nog steeds van hun partner alleen is het stuk seks voor hun niet het bewijs dat ze van hun partner houden. Dit is ook een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen zoeken de liefde in de seks met hun vrouw en bij veel vrouwen moet het overdag kloppen. Hoe ga je met elkaar om, de aandacht enz. Daar mannen dit stuk anders beleven twijfelen veel mannen dan ook aan of zij nog van hun houden, vind zij mij dan niet meer aantrekkelijk is vaak de gedachte. Maar dit is niet het geval. Het wordt alleen anders beleeft.

Kwaliteit van seks

Wat er vaak ook nog bij komt dat vrouwen steeds minder zin in seks hebben is de kwaliteit van de seks en zeker van het voorspel. Zoals boven beschreven: In de beginfase hebben zij ook niet veel nodig qua voorspel omdat zij vooraf al opgewonden zijn. Vaak wordt in de latere fase van de relatie de eerste stap voor seks van de man gezet. Daar hij zijn hoofd uitstekend als seksorgaan gebruikt en hierdoor al zin heeft dus eigenlijk al opgewonden is gaan mannen dan vaak te snel. Zij laten zich leiden door hun eigen opwinding. De vrouw staat dan nog op nul, zij was vooraf niet met seks bezig, hij had tenslotte de eerste stap gezet. Dit beseffen mannen vaak niet omdat het bij hun anders werkt en omdat het in het begin toch ook uitstekend werkte om snel op het zelfde level te zitten qua opwinding.

Geen zin in seks? Kwalitatief betere seks?

Willen jullie/jij meer weten over dit thema en hoe wel op het zelfde level qua opwinding te komen/ Of leren wat vrouwen nodig hebben om weer zin in seks te krijgen en/of de kwaliteit van de vrijpartijen te verbeteren? Volg dan een workshop/coaching of bekijk de online seks-cursus.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?