Vrouwentong

Een stoere plant die je herkent aan de stevige puntige bladeren die recht uit de grond komen. Ze zijn (grijs)groen, gestreept, gevlekt of hebben een gele rand. Er bestaan wel 70 soorten. Die opvallende bladeren doen mooi maar onzichtbaar werk: ze krikken de luchtvochtigheid op en dat is goed voor jouw huid, ogen en luchtwegen. De tong kan in sommige gevallen zelfs bloeien: er ontstaat een stengel tussen de bladeren waar bloemetjes aan groeien.

Vrouwentongen zijn heel makkelijk te onderhouden. De plant kan door zijn afkomst goed tegen droge warmte, bijvoorbeeld van de centrale verwarming. De Vrouwentong staat prima in het licht, maar zet hem niet in de volle, brandende zon. Geef weinig water, laat de aarde tussen gietbeurten goed uitdrogen. Liever te weinig dan te veel water, dat is het devies. Als je van een donkere Tong houdt, zet hem dan verder weg van het raam.

Heb je een vriend of vriendin zonder groene vingers? Dan is de vrouwentong een top cadeau. Een tijdje geen water is geen probleem voor deze plant. In Korea geven ze een vrouwentong cadeau aan zakenpartners. Het is namelijk een ideale plant voor op je bureau, aangezien hij ook nog eens giftige stofjes uit de lucht haalt.


Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?