Vriendinnenweekend

Het is inmiddels traditie geworden om er elke zomer met zijn vijven vier dagen op uit te trekken. Twee jaar geleden zaten we op de Hoge Veluwe, vorig jaar viel de keuze op Zeeland. Met zn allen in een auto en gn.

Nu leer je elk jaar weer iets tijdens zon vriendinnenweekend. Met vijf verschillende meningen, interesses en persoonlijkheden is van tevoren goed plannen en knopen doorhakken een must. Inmiddels zijn we een geolied team en staan het programma voor het weekend en een boodschappenlijst zo op papier. Aangezien de afgelopen twee jaar de stapavonden een tikkeltje uit de hand liepen, besloten we het dit jaar te houden bij een terrasje, de bios en barbecuen. Ook 30 Seconds en het 50 tinten grijs spel zijn weer van de partij, die zorgen standaard voor mooie gesprekken.

Wat we ook niet meer doen, is op plaats van bestemming met zijn vijven de supermarkt induiken. Als kippen zonder kop dingen in het winkelwagentje mikken, discussies over het soort brood en de halfvolle of volle melk en uiteindelijk met veel te veel thuiskomen, was altijd de eerste horde. Dat doen we dit jaar dus maar met twee man, terwijl de rest het huisje alvast inwijdt.

Verder weten we inmiddels wel welke eigenaardigheden en trekjes iedereen heeft. Zo kan de een niet goed functioneren zonder een goede kop koffie bij het ontbijt, terwijl de ander absoluut een toetje wil bij het avondeten. Zulke trekjes heb ik niet, wel heb ik af en toe de behoefte om even alleen te zijn. Waar zij alle vier samenwonen of nog bij de ouders verblijven, woon ik alleen in een appartementje. Ik ben gewend om mijn eigen plan te trekken en hoewel zon minivakantie altijd erg gezellig is, is het in die zin ook hard werken. Ik pak dan ook standaard een aparte slaapkamer, zodat ik voor het slapengaan relaxt in mn uppie wat kan lezen of kan schrijven. Helemaal prima, iedereen blij.

Getuige onze whatsapp-groep heeft iedereen er veel zin in. Ik ben benieuwd welke wijze lessen we aan het eind van de komende vier dagen mee kunnen nemen voor volgend jaar!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?