Vriendinnenverhalen: Ik zocht vriendinnen in de buurt en vond ze via internet!
13 november 2018 

Vriendinnenverhalen: Ik zocht vriendinnen in de buurt en vond ze via internet!

Wij spraken met de vriendinnen Tara, Kiki en Rowan, die elkaar hebben leren kennen via het internet, op ons platform VriendinnenOnline. Ze doen vaak gezellige dingen samen, zelfs nu ze door verhuizing niet meer bij elkaar in de buurt wonen. Wil jij weten hoe zo’n leuke vriendschap tot stand kan komen via het internet? Lees hier dan hun verhaal!

Even voorstellen

  • Tara (links) – 27 jaar
  • Kiki (midden) – 27 jaar
  • Rowan (rechts) – 25 jaar

Hoe is jullie vriendinnengroep ontstaan?

We hebben elkaar ontmoet op Vriendinnenonline, we zochten eigenlijk allemaal vriendinnen in de buurt. Er was gelijk een leuke klik en we zijn altijd goede vriendinnen gebleven. Inmiddels zijn we weer van elkaar vandaan verhuisd en wonen we niet meer om de hoek. Rowan: “We zien elkaar denk ik eens per drie weken, het is net hoe het uitkomt. Ik vind het zo leuk aan deze meiden dat ze lekker out of the box zijn, we maken veel flauwe grapjes en lachen de hele dag door.” Kiki reageert daarop: “En we zijn ook allemaal makkelijk en flexibel. Oh wil jij dat doen? Dat is prima, ik ga wel mee.”

Wat vinden jullie leuk om te doen als jullie elkaar zien?

Tara: “We gaan vaak bijvoorbeeld wat eten en drinken. En we zijn met elkaar een weekend naar Duitsland geweest, naar de kerstmarkt. We hebben daar de kraampjes afgelopen en geshopt, dat was erg leuk!” Rowan: Ja, het is gezellig totdat ik honger krijg haha. Dan moeten we echt wat eten!” Kiki: “Ja, dan moeten we echt een plekje opzoeken waar we kunnen eten. En ik ben dan verantwoordelijk was voor de route, dat is altijd mijn taak in de groep.”

Tara: “En we hebben ook een keer bomen geklommen en dan weer abseilen in het Amsterdamse bos. Dat was ook een leuke activiteit.” Rowan vult haar aan: “En picknicken in het park of bloemschikken met Pasen! Hoe langer ik erover nadenk hoe meer leuke uitjes me te binnen schieten.”

nieuwe-vriendinnen-ontmoeten

Hoe hebben jullie het ervaren om vriendinnen via internet te zoeken?

Tara: Ik vond het in het begin wel spannend om de eerste stap te zetten op de site. Maar hoe vaker je het hebt gedaan, hoe makkelijker het wordt. Het is een beetje hetzelfde met daten, in het begin is het spannend, maar op een gegeven moment went het ook steeds meer.

Rowan: Ik denk dat iedereen op de site het op een bepaalde manier lastig vinden om contact te maken. Sommige mensen maken zo makkelijk contact in het dagelijks leven, die hebben de site dan ook niet nodig. Maar er zijn ook genoeg mensen, zoals ik, die het lastig vinden om het initiatief te nemen. Maar je hebt wel behoefte aan sociale contacten.

Kiki: Ik ga verhuizen naar Deventer, dan wil ik wel weer wat nieuwe contacten op doen, dus dan zal ik weer wat actiever op Vriendinnenonline worden. Met goeie vriendinnen spreek je wel nog af als ik verhuisd ben, daar wil je wel moeite voor doen. Maar daarnaast wil je ook mensen in de buurt leren kennen.

Rowan: Ja precies, goede vriendinnen zijn het allerbelangrijkst. Maar het is ook leuk als je mensen in de buurt hebt wonen waarmee ik dan even een hapje kan gaan eten. Daarvoor zou ik dan weer op de site gaan kijken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?