Vriendin jarig, maar kun jij er niet fysiek bij zijn? 5 manieren om haar in het zonnetje te zetten!
21 december 2022 

Vriendin jarig, maar kun jij er niet fysiek bij zijn? 5 manieren om haar in het zonnetje te zetten!

Je kent het vast, een vriendin is jarig en je gaat het niet redden om langs te gaan. Of misschien viert zij het ook helemaal niet, omdat ze zelf druk is. Ondanks dat, wil je op deze speciale dag iets van je te laten horen, ook al kun je er niet fysiek bij zijn. Wij geven je inspiratie hoe je haar alsnog in het zonnetje kunt zetten! 

1. Bel of facetime op haar verjaardag

Maak echt even de tijd vrij om te bellen of te facetime-en op haar verjaardag. Zo kun je persoonlijk contact maken en samen de verjaardag vieren, zelfs op afstand. Misschien leuk om een feesthoedje op te doen, een slinger om te hangen of een taartje/drankje in je hand te nemen om het bellen feestelijk aan te kleden. Heeft alleen zin als je met beeld belt natuurlijk!

2. Stuur een kaart

Verras haar met een mooie kaart of een leuk cadeau via de post. Er zijn meerdere websites waar je eenvoudig een kaart kunt schrijven of een digitale cadeaubon per e-mail kunt laten versturen. Het is voor jou een hele kleine moeite en voor haar heel leuk om te ontvangen. Kaartjes zijn altijd goed!

3. Cadeautips om op te sturen

Wil je haar een cadeautje sturen, maar heb je nog geen goede inspiratie? Neem dan even 5 minuten de tijd om te bedenken wie zij is of waar ze van houdt. Je kunt ook wat steekwoorden op papier zetten. Wat doet ze voor werk, wat doet ze in haar vrije tijd, heeft ze kinderen, hoe ontspant ze, heeft ze een bad, sport ze, gaat ze binnenkort op vakantie, houdt ze van interieur etc etc. Vaak kun je uiteindelijk wel op iets komen wat echt bij haar past. 

Is ze bijvoorbeeld gek op spelletjes spelen? Dan is de PlayStation cadeaukaart wellicht een idee, dat is tegenwoordig heel populair. Of een leuk (bord)spel valt vaak ook in de goede smaak bij iemand die van spelletjes houdt. Maar een goed boek dat bij haar past is ook altijd leuk om te geven en te ontvangen. Heb je geen goede persoonlijke ideeën en zoek je iets dat altijd goed is? Denk dan eens aan een tijdschrift, een geurkaars, iets lekkers zoals brownies per post, bloemen, bijzondere dinerkaarsen, een taart, een huisparfum.

4. Stuur een videoboodschap

Maak een persoonlijk videobericht voor de verjaardag van je vriendin. Zo kun je je felicitaties rechtstreeks overbrengen en wellicht zelfs een mooi verjaarsdagcoupletje voor haar inzingen. Ook hier is het weer extra leuk om een slinger om te hangen of een hoedje op te doen. 

5. Stuur een leuke foto of herinnering

Ook een top idee: een leuke foto of herinnering van jullie samen versturen. Dit kan natuurlijk via de app of mail, een herinnering kun je dan uitschrijven in verhaalvorm. Maar nog leuker is het om een foto te printen en deze per post toe te sturen. Er bestaan natuurlijk ook allerlei sites waar je van die foto een fotocadeau kunt maken zoals een boekenlegger, puzzel of iets anders grappigs. Maar dan moet je wel ruim op tijd zijn met de organisatie hiervan, dit is geen last minute cadeau. 

Hopelijk ben je een beetje geïnspireerd geraakt en worden alle verjaardagen net een beetje feestelijker komend jaar! Cheers to that!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?