Voor welke muurdecoratie kies jij?
13 juni 2020 

Voor welke muurdecoratie kies jij?

Hoe leuk is het om je huis te decoreren? Wandhangers en -kleden, ronde bordjes of mandjes aan de muur geven een warm hip sfeertje in huis. Ben jij ideeën aan het opdoen voor een leuke muurdecoratie lees hieronder de tips!

Wandhangers en -kleden

Kies eens voor een statement in vorm of textuur. Denk dan bijvoorbeeld aan wandhangers van macram of zeegras, wanddoeken of zelfs hele wandtapijten. Deze heb je in diverse kleuren, vormen en maten. Het zorgt vaak voor een speels effect door de textuur, het kan een zacht en warm materiaal zijn dat je wilt voelen of juist wat stugger en harder. Een wandkleed kan afhankelijk van de stof zachtheid en warmte uitstralen en zelfs geluiddempend werken.

Ronde bordjes en manden op de muur

Schilderijen, posters en foto's zijn vaak rechthoekig of vierkant. Om een minder strak effect te creëren ga je voor ronde vormen. Zo kan je kiezen voor verschilde soorten en maten borden en bordjes op de muur. Het oude bordje van je oma kan hier ook prima tussen! Wil je een meer naturel, beach of oosterse sfeer creëren, kies dan voor verschillende gevlochten of geweven manden en schalen in diverse naturel tinten. Ook hiervan heb je veel verschillende soorten en maten, kies voor een mix en hang ze lekker dicht bij elkaar in een speelse vorm.

Jouw persoonlijke compositie

Het is natuurlijk leuk als je een originele compositie creëert. Maar hoe doe je dat? Een leuke tip is om te combineren. Kies voor diverse soorten wanddecoratie bij elkaar. Ga voor afwisseling qua vorm en naast de wat meer standaard items kan je juist ook andere persoonlijke items toevoegen zoals: een metalen kledinghanger met je favoriete tijdschrift er overheen, je mooiste jurk op een sierlijke hanger, een hoed of een ketting aan een mooi haakje of een grove zwarte spijker. Wat ook een leuk idee is om een droogbloemetje of boeketje aan een touwtje ertussen te hangen. Eigenlijk is alles mogelijk en door te combineren met persoonlijke items ontstaat er een uniek geheel dat bij jou past.

Mix and match met eenheid

Ik houd van mix and match en vind combinaties juist leuk, verrassend en origineel. Als je meerdere items bij elkaar ophangt zorg dan wel dat je eenheid creëert. Dat kan je doen door te kiezen voor bepaalde kleurtonen die overal in terugkomen. Ook kan je gaan voor bijvoorbeeld in stijl lijsten (allemaal zwart of allemaal hout) of in thema (bijv. natuur). Veel plezier met het decoreren thuis!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?